Isengrim hyökkää energiallaan ”Jumallähde” -singlen muodossa: Heittäydy musiikkivideon pariin

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 21.1.2023

Kouvolalainen black metal -yhtye Isengrim julkaisi uuden singlen nimeltä ”Jumallähde”, jolla bändi juhlistaa pitkää taivaltaan. Isengrim on tunnettu suomeksi lauletuista ihmisen henkistä elämää, filosofiaa ja kansanuskomuksia sivuavista sanoituksistaan. Bändi on mahdollista nähdä seuraavan kerran livenä helmikuun 3. päivä Kuusankosken Pato-Areenalla ”Mennyt Elää” -tapahtumassa, joka nostaa kymenlaaksolaista äärimetallikulttuuria pintaan. Tapahtumassa esiintyvät Isengrimin lisäksi Korpsesoturi ja Kallas.

Isengrim tarjoaa tuoreen biisin musiikkivideon kera, joka sanojensa mukaan kiteyttää yhtyeen väkivaltaisen ja hyökkäävän live-energian hienosti kuviin ja tunnelmiin.

Bändi kertoo taipaleestaan ja tuoreesta kappaleesta:

”Perustimme yhtyeen vuonna 2004. Teimme nuoruuden voimissamme paljon materiaalia, joka ei lopulta koskaan päätynyt demovaihetta pidemmälle. ”Jumallähde” oli kappaleena sellainen, joka jäi elämään kanssamme ja nyt tahdoimme tehdä sille kunniaa rakentamalla sen alusta loppuun uudelleen melkein kaksi vuosikymmentä myöhemmin. Uudet mahtipontiset kuorosovitukset, jylhät kitaramelodiat ja muut sovitukselliset ratkaisut todella herättivät kappaleen henkiin uudella tavalla ja linjasivat ”Jumallähteen” lähemmäksi nykyistä tyylisuuntaamme.”

”Yhtyeen aloittaessa laulukieli oli englanti vain muutaman kappaleen ajan, kunnes vaihdoimme suomen kieleen. Kun aloitimme työstämään kappaletta uudelleen, oli selvää että sanoitus tulisi myös tulkita suomeksi alkuperäisen tekstin sijaan. Tuloksena siitä syntyi yksi meidän voimakkaimmista lyriikoista koskaan. Jumallähde viittaa ihmisen omaan sisäsyntyiseen jumaluuteen, valaistumiseen oman itsensä kautta. Voimaan, joka ohjaa luopumaan vääristä profeetoista, sekä jumalkuvista. Oman elämäsi voimakkain entiteetti olet sinä itse!”

Isengrim kertoo helmikuisesta ”Mennyt Elää” -tapahtumasta, jossa esiintyy:

”Perustimme vuonna 2019 Isengrimin isännöimän tapahtumakonseptin Kouvolaan ”Mennyt Elää” -nimen alla ja nyt tuomme sen takaisin Kuusankosken Pato-Areenalle 3.2.2023 vaikeiden pandemiavuosien jälkeen. Tapahtumaformaatin tarkoituksena on elvyttää kymenlaaksolaista uinuvaa äärimetallikulttuuria, sekä aktivoida ihmisiä liikkumaan keikoilla enemmän. Tapahtuman päätteeksi esitämme Isengrimin kanssa vihdoin ”Maailmantappaja” -albumin kannesta kanteen ja esittelemme myös tuoreen singlemme live asetelmassa. Mukanamme tapahtumassa musisoivat loistavat ”Korpsesoturi” ja ”Kallas”. Kaikki raskaan metallin ystävät ovat lämpimästi tervetulleita!”