Islantilainen metalliprojekti Myrmann julkaisi uuden albumin ”Seven Forbidden Books of Spells”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.6.2024

Islantilainen metalliprojekti Myrmann julkaisi uuden albumin nimeltä ”Seven Forbidden Books of Spells”. Demonien kutsumisen, noituuden, pimeän alkemian, henkien, seremoniallisen magian, puhtauden ja loitsujen esoteeristen ulottuvuuksien inspiroima albumi uskaltaa tuntemattoman syvyyksiin, yhdistelemällä kerronnallista musiikkia ja okkulttisia teemoja.

”Seitsemän kiellettyä loitsukirjaa”

MYRMANN lähtee käsitteelliselle matkalle, joka muistuttaa kirjallista odysseiaa, rakenteeltaan kuin kirja, jolla on selkeä alku, keskikohta ja loppu. Jokainen kappale toimii lukuna tarinassa muinaisista salaisuuksista ja kielletystä tiedosta, vetäen kuulijat mysteerien ja juonittelun verhoamaan maailmaan. ”Tavoitteeni on aina tehdä jotain todellista, jotain, joka tulee tunteistani ja näkemyksestäni”, MYRMANN selittää. Minulle se on vain narratiivista raskasta musiikkia, joka perustuu taustani bluesiin, hard rockiin, heavy metaliin ja metalliin. Tätä projektia varten olen päättänyt upottaa lauluun pahaa laatua, joskus hautaamalla ne sekoitukseen, luodakseni kaiun menneisyydestä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Syventyessään syvemmälle taiteelliseen eetoosiinsa MYRMANN paljastaa: ”En todellakaan kutsuisi itseäni ateistiksi, pidän itseäni enemmän pakanana. Uskon henkimaailmaan, ehkä omilla ehdoillani. Minusta on väärin piiloutua uskonnon taakse ja käyttää symbolismia ihmisen egon työkaluna paremman ymmärryksen etsimisen sijaan. Olen tarinankertoja, ja nautin todella tämän albumin herättämisestä henkiin, vaikka tiesin, että jotkut eivät ehkä arvosta kiistanalaista, tai henkistä alkemia-ajatteluani.”

Yhden miehen MYRMANN osoittaa musiikillista kykyään soittamalla kaikkia soittimia ja soittamalla albumin kaikki laulut, sämpleiden rumpujen viimeistellen äänimaiseman. Lisäksi ”Seven Forbidden Books of Spells” on MYRMANNin itse huolellisesti miksaama ja masteroima, mikä varmistaa, että albumin jokainen osa heijastaa hänen ainutlaatuista näkemystään ja taiteellista koskemattomuuttaan. Albumi lupaa olla matka varjoihin, joka kutsuu kuuntelijat syleilemään pimeyttä ja löytämään sisällä piilevät piilotetut totuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy