Islantilainen rock-sensaatio The Vintage Caravan koluaa kesän festareilla ja aikoo äänittää tulevan albuminsa ensi talvena

The Vintage Caravan, kuva: Verði Ljós

Äärimmäisen energisistä ja hauskoista keikoista tunnettu The Vintage Caravan toi karavaaninsa kuultavaksi ja ihailtavaksi Helsingin On The Rocksiin toukokuun alussa. Kaaoszine sai mahdollisuuden haastatella yhtyettä ennen illan keikkaa. Óskar Login, Alexander Örnin ja Stefán Arin muodostama trio vastailikin tarmokkaasti kysymyksiin ja raotti tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Tervetuloa Helsinkiin! Onko tämä ensimmäinen kertanne Suomessa?
VC: Tämä on meidän toinen kertamme. Kävimme Tampereella ja Helsingissä vuonna 2015, kun lämmittelimme Europea. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta Suomessa, kun olemme kiertueen pääesiintyjä.

”Gateways tour” alkoi huhtikuun puolessa välissä ja saa päätöksensä tänään. Millaiset ovat tunnelmat, kun kiertue päättyy?
VC: Tuntuu oikein hyvältä. Meillä on paljon energiaa, vaikka keikkoja on takana 18. Olemme valmiita tyhjentämään akkumme tänä iltana.

Olette julkaisseet neljä albumia, joista viimeisin ”Gateways” julkaistiin viime vuoden elokuussa. Kuinka yleisö on ottanut uuden albumin vastaan?
VC: Ihmiset ovat pitäneet kovasti uusistakin kappaleista. Uuden albumin kappaleet on otettu hyvin vastaan ja keikoille on saatu myös uusia kuuntelijoita.

Vintage Caravanilla vaikuttaisi sujuvan hyvin. Oletteko saavuttaneet jo asioita, joita olette halunneet, vai janoatteko lisää?
VC: Tavoittelemme aina uutta ja lisää. Arvostamme toki, mitä olemme saavuttaneet, mutta haluamme kehittyä ja tavoitella uusia asioita. Haluamme myös laajentaa kuulijakuntaamme ja kehittyä esiintyjinä.

Onko teillä ollut mahdollisuuksia kirjoittaa uusia kappaleita kiertueen aikana?
VC: Kirjoitamme uusia kappaleita paljon ja toivottavasti menemme studioon tammikuussa äänittämään uutta albumia. Tarkoituksena olisi julkaista uusi albumi ensi vuonna. Aikaa kului liikaa kolmannen ja neljännen albumin välillä, joten haluamme tällä kertaa julkaista seuraavan albumin nopeammin.

Olette kotoisin Islannista. Millaisessa asemassa rock on kotimaassanne?
VC: Mielestäni kotimaassamme on alkanut viime aikoina nousta esiin uusia yhtyeitä, jotka soittavat hyvin rockia. Ne kaikki eivät ole puhtaasti rockbändejä, vaan osa on metalliyhtyeitäkin.

Hip hop on ollut Islannissa vallassa useamman vuoden, mutta nyt näyttää siltä, että se menettää suosiotaan, ja toivonkin, että rock ottaisi sen paikan. Toisaalta sen näkee siinäkin, että teemme keikkoja pari muutamaan kuukauteen ja ne ovat aina loppuunmyytyjä. Rockille on siis selvästi kysyntää.

Monet suuret ja iäkkäät rockyhtyeet sekä metalliyhtyeet ovat tulossa tiensä päähän lähivuosikymmeninä. Uskotteko, että jotkut yhtyeet pystyvät paikkaamaan AC/DC:n, Motörheadin ja Metallican kaltaisia aukkoja?
VC: Jos katsomme vaikka Foo Fightersia, pidän sitä hyvinkin mahdollisena. Se yhtye on monessa suhteessa kuin AC/DC. Euroopassa on myös paljon yhtyeitä, jotka eivät esiinny areenoilla mutta ovat silti isoja tekijöitä. En pidä sitä edes välttämättömyytenä, että pitäisi esiintyä isoilla areenoilla ollakseen suosittu. Aina tulee olemaan rockia jossain koossa ja muodossa.

Millaisia suunnitelmia Vintage Caravanilla on loppuvuotta varten?
VC: Tulemme soittamaan kesällä paljon festareilla, kuten Wackenissa ja Metal Daysissä Sloveniassa. Kierrämme noin 20 festivaalilla, joten se tulee olemaan kiireinen ja mukava kesä. Syksyllä haluaisimme lähteä kiertueelle jonkin ison yhtyeen kanssa, jotta tavoittaisimme uutta yleisöä.

Kiitoksia ajastanne ja hyvää keikkaa!
VC: Kiitos!

The Vintage Caravan Facebookissa

Haastatellut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua