Iso-Britannia testaa keikoille osallistumista ”terveyspassilla”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 6.2.2021

Keikka- ja tapahtumapaikat Iso-Britanniassa ottavat kokeiltavakseen You Check -applikaation kehittäjien lanseeraaman ”terveyspassin”, jonka avulla keikoille osallistuvien terveyden tila voidaan tarkastaa lipun oston yhteydessä.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Applikaatio varoittaa myös käyttäjän lähellä rekisteröidyistä tartunnoista Suomessa laajasti käytössä olleen koronavilkun tavoin. Ensimmäiset testaukset suoritetaan Music Venue Trustin ja Britannian kulttuuriviraston toimesta Lontoon 100 Clubilla ja Bristolin Exchangessa maaliskuun aikana. Tapahtumat järjestetään 25% kapasiteetilla, ja samat koehenkilöt osallistuvat testaukseen kaksi kertaa.

Music Venue Trustin puheenjohtaja Mark Davyd kertoo uskovansa You Checkin näyttelevän tärkeää roolia livetapahtumien uudelleenavaamisessa:

”You Checkin ensimmäisellä versiolla on paljon paljon potentiaalia olla avuksi tapahtumapaikoille ja auttaa promoottoreja hillitsemään riskejä. Todennusprosessi on läpikotainen ja nopea, ja terveystiedot on helppo yhdistää digitaaliseen identiteettiin. Music Venue Trust on mielissään You Checkin mukana selvittämässä, kuinka tämä teknologia voi muodostua tärkeäksi osaksi keikkapaikkojen uudelleenavaamista ja live-musiikin elvyttämistä.”

Luetuimmat

Uusimmat