Isojen biisien rock-tulokas Westway julkaisee seuraavan ”Side By Side” -singlen tulevalta debyytti-EP:ltä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.5.2022

Koukuttavaa pop rockia luova Westway julkaisee neljännen singlen kesällä tulevalta esikois-EP:ltään, jolta on kuultu jo aiemmin singlet ”Everlasting”, ”Martyr ”ja ”Holding On”.

Nyt julkaistava ”Side By Side” on tulevan EP:n raskain kappale, joka etenee roots-henkisellä poljennolla stadionit täyttävään kertosäkeeseen.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

””Side By Side” on raskaampi kappale musiikillisesti ja myös lyriikaltaan. Biisiä vie eteenpäin roots-vaikutteinen kitarariffi, joka johtaa kappaleen isoon ja tunteelliseen kertosäkeeseen. Sanoituksen inspiraationa on toiminut Palestiinan jatkuvan konfliktin epäoikeudenmukaisuus ja ihmisten suuri kärsimys”, yhtye kertoo.

Ammattimuusikoista koostuvan kvintetin keulakuvana toimii myös sooloartistina musiikkia julkaissut Ilmari Läntinen, joka on toiminut myös isänsä Tommi Läntisen yhtyeessä Uuden Musiikin Kilpailussa sekä festivaalilavoilla. Ilmari on kirjoittanut Westwayn ensimmäiset julkaisut, joissa hän on myös soittanut suurimman osan instrumenteista. Näiden sessioiden rumpusuoritukset ovat Shiraz Lane -yhtyeen Ana Vilkkumaan käsialaa, jotka nauhoitettiin Magnusborgin studiossa vuoden 2020 syyskuussa, ennen itse bändin kokoamista.

Westway sai muotonsa kesällä 2021, kun Läntisen lisäksi Westwayn kokoonpanoon liittyivät Vanta -yhtyeestä tuttu rumpali Henri Niemi, basisti Joni Hartikainen ja kitaristi Tuomas Hokkanen, jotka soittavat myös Airi’s -yhtyeessä. Lisäksi yhtyeessä vaikuttaa multi-instrumentalisti Hampus Backström, joka vastaa myös ensimmäisten sessioiden kosketinsoitinosuuksista.

Bändi juhlistaa EP:tä julkkarikeikalla Bar Loosessa 23.6 ja on jo aloittanut seuraavan musiikillisen kokonaisuuden valmistelemisen, jota varten äänitykset alkavat syksyllä.