Isojen musiikkimedioiden löytämä Marsh Tea julkaisi esikoissinglensä ”Convert My Heart”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.3.2023

Marsh Tea tarkoittaa suomeksi suopursua. Tuo kaunis suokasvi ei ole täysin harmiton. Suopursun kukinto tarjoaa terveysvaikutuksia, mutta se saattaa myös horjuttaa keskushermostoa.

Myös jyväskyläläisellä Marsh Tea -yhtyeellä on taito porautua ihmisen tajuntaan. Trion raskas, vivahteikas ja tekninen debyyttisingle ”Convert My Dreams” ilmestyi 24. päivä helmikuuta. Marsh Tean taival ei ole ainoastaan musiikillisesti kimurantti. Myös Trio Niskalaukauksessa vaikuttava Nils Ursin sävelsi Marsh Tean tulevan albumin yhdessä Leveragen Valtteri Revonkorven jo vuonna 2005, mutta kokonaisuus tuli täydeksi vasta viisitoista vuotta myöhemmin, kun mukaan saatiin muun muassa Red Elevenissä marinoitunut Teemu Liekkala.

Nyt, 18 vuotta ensimmäisten askelten jälkeen julkaistava ensimmäinen lohkaisu tulevalta albumilta on teemaltaan vahva kokonaisuus. Musiikillisesti kunnianhimoisen ”Convert My Dreams” -kappaleen kantava voima on pelko. Sama fiilis jatkuu myös singlen tyylikkäällä lyriikkavideolla.

”Se hetki, kun suurimmat pelot menettämisestä nousevat pintaan, on piinaava. Varsinkin, kun menettämisen pelko kohdistuu johonkin, jota ei edes ole ja näyttää, ettei sitä koskaan saavutakaan: joku toteuttaa minun unelmani, jos en minä siihen pysty! Se on hetki, kun haluaisi sammuttaa valot ja hävitä”, kuvailee Nils Ursin biisin henkeä.

“Soitannollisesti kappale kuvastaa tuota pelkoa, ja siitä kumpuavaa vihaa polveillen tummista murinoista kauniisiin surun kyllästämiin melodioihin. Pelko on monisyistä”, jatkaa Ursin.

Convert My Dreams” avaa Marsh Tean pelin enemmän kuin pysäyttävästi ja nostaa riman kerrasta tappiin. Vaan ei huolta, sillä pitkäsoitollinen tuoretta kotimaista progressiivista rockia julkaistaan vielä tänä vuonna!

Marsh Tea:
Teemu Liekkala – laulut, kitarat, synat
Nils Ursin – basso, synat
Valtteri Revonkorpi – rummut