Itkeäkö vai pitäisikö laittaa jalalla koreasti? – arviossa Electric Mobin ”2 Make U Cry & Dance”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 5.2.2023

Ripaus Hardcore Superstaria, tujaus Crobotia ja ehkä hyppysellinen Guns N’ Rosesia sekä Bon Jovia. Kaikki ne tulevat paikoitellen mieleen ”2 Make U Cry & Dance” -albumia kuunnellessa – eivät tietenkään yhtä aikaa mutta vivahteena sieltä ja täältä. Se ei oikeastaan ole ihme, kun ottaa huomioon Electric Mobin laajalle leviävän äänimaiseman. Brasilialaisyhtyeen soundista löytyy bluesin juurevuutta, southern rockin leppoisuutta ja hard rockin purevuutta. Ja mikä parasta, kaikki tuntuu nivoutuvan omalla vinoutuneella tavallaan sulavasti yhteen.

Electric Mobin toisen pitkäsoiton perusteella on helppo todeta, että brasilialaisyhtye uskaltaa olla reilusti persoonallinen oma itsensä, mistä todisteena toimivat niin kirjava musiikillinen ulosanti, erikoiset lyriikat kuin vokalisti Renan Zontan heittäytyminen. Ja mikä parasta, ”2 Make U Cry & Dance” kykenee yllättämään kuulijan lähes jokaisella kappaleellaan: ”It’s Gonna Hurt” ravisuttaa kuiskausta seuraavilla kertosäkeistöillään, ”By The Name (nanana)” on rytmikkään repivä, ja ”Saddest Funk Ever” -kappaleella kuullaan vaikerointia oikein olan takaa. Mieleenpainuvimmaksi kappaleeksi nousee kuitenkin ”Thy Kingdom Come”, jossa kuvitteellinen infernaalinen matka osoittautuu uneksi.

Teemallisesti ”2 Make U Cry & Dance” on rönsyilevä, mutta se kääntyy Electric Mobin eduksi. Erilaiset lyyriset teemat tukevat brasilialaisyhtyeen poukkoilevaa ulosantia, joka on yhdessä hetkessä aggressiivista ja toisessa hetkessä lähes rentoa. Pitkäsoitto ei myöskään sorru toistamaan itseään, vaan se pystyy antamaan uutta perspektiiviä kappale toisensa perään. Jos pitäisi päättää, kallistuuko ”2 Make U Cry & Dance” itkun vai tanssin puolelle, toteaisin useamman kuuntelukerrankin jälkeen, että jälkimmäinen vie voiton. Vaikka kaikki kappaleet eivät ole ”It’s Gonna Hurt”- tai ”Locked N Loaded” -teosten veroisia, saa albumi paljon anteeksi sulavuutensa ja persoonallisten kappaleidensa ansiosta.

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/electricmob

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen