Itse Dr Sir Brian May antoi siunauksensa Temptin uudelle sinkkujulkaisulle: Yhdysvaltalainen hard rock -yhtye julkaisi näkemyksensä Queenin klassikkobiisin vähemmän tunnetusta versiosta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.1.2023

Uuden aallon hard rock -yhtye Tempt palasi viime kesän runditunnelmiin pari viikkoa sitten julkaistulla musiikkivideollaan, joka on koostettu reissun päällä otetusta materiaalista. Queenin We Will Rock You” -klassikon vähemmän tunnetun fast-version omalla tyylillään coveroinut yhtye sai merkitykselliset ja rohkaisevat terveiset itse Dr Sir Brian Maylta:

”Olen hyvin otettu siitä Tempt soittaa tätä kappaletta, ja vielä näin suurella intohimolla! – Tempt I’m all ears!”

Kitaristi Harrison Marcello kertoo yhtyeen olevan erittäin fiiliksissä Brian Mayn suunnalta tulleesta palautteesta ja kertoo asiasta seuraavaa:

”Olimme hyvin innoissamme, kun kuulimme että Sir Brian oli kuullut kappaleemme, ja että hän piti siitä! Meille kaikille merkitsee hyvin paljon, kun tuon kokoluokan artisti käyttää aikaansa kuunnellakseen uuden sukupolven bändejä. Tästä tuli yhtä hyvä fiilis kuin siitä kun Def Leppard jakoi tuotantoamme some-kanavillaan. Kun tämän kaltaiset legendat ojentavat auttavaa kättään, sillä on todella suuri vaikutus.”

”Olin kuullut tämän niin kutsutun fast-version vuosien sitten eräältä bootleg-levyltä. Queen ilmeisesti tapasi aloittaa ja lopettaa keikkansa sillä, mutta versio on silti varsin tuntematon jopa musadiggareiden keskuudessa.”

Temptin leirissä kappaleen merkitys muotoutui Euroopan kiertueen ensimmäisellä festarikeikalla Rock Im Parkissa, jossa kappaleen kertosäe villitsi yleisön laulamaan mukana.

Siinä hetkessä päätimme, että sen kiertueen kaikki keikat tullaan lopettamaan tähän biisiin”, laulaja Zach Allen kertoo.

Tempt lahjoittaa kappaleen tuotot Save Me Trust -organisaatiolle, joka on omistautunut villieläinten hyvinvoinnin suojelulle.

On todella hienoa, että Tempt tukee Save Me Trustin toimintaa tällä tavalla. He auttavat meitä jatkamaan työtämme villieläimien äänen esiin tuomiseksi. Rakastamme heidän positiivisuuttaan ja energiaa, jonka he tälle kappaleelle tuovat!”, Save Me Trustin toimitusjohtaja Anne Brummer kertoo.

Ikonisilla eurooppalaisilla festareilla, kuten Hellfestissä, Downloadissa ja Graspopissa viime kesänä soittanut yhtye on kasvattanut kannuksiaan lämmittelemällä lauteita myös sellaisille bändeille kuin Iron Maiden ja Bon Jovi.

Yhtye aloittaa myös tänä vuonna tulevan albuminsa pohjustustyön. Albumista ei paljasteta vielä yksityiskohtaisempia tietoja, mutta levyn tuottajaksi on kiinnitetty Grammy-palkittu Chris Lord-Alge, joka tunnetaan työstään muun muassa Green Dayn, Paramoren sekä Musen kanssa.