J. Karjalainen – Sinulle, Sofia

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 23.1.2016

Vuoden 2015 lopulla saatiin vielä muutamia kovan luokan musiikkijulkaisuja. Rockmusiikin pariin edellisellä albumillaan palannut J. Karjalainen vietti hiljaiseloa keikkarintamalla työstäen uutta ”Sinulle, Sofia” -albumiaan. Vuonna 2013 julkaistu ”Et Ole Yksin” on minulle yksi Karjalaisen uran parhaita albumikokonaisuuksia, joten odotukset uutta levyä kohtaan olivat korkealla.

Korkeat odotukset eivät osoittautuneet liian korkeiksi, sillä ”Sinulle, Sofia” on lähes edeltäjänsä veroinen. Levyn alkupuoliskolla on muutama kappale, joiden punainen lanka on jokseenkin hukassa. Kokonaisuus särkyy sen myötä hieman, mutta muuten levy on positiivisen puolella.

Edelliseen levyyn verrattuna linja on aavistuksen karsitumpi ja pelkistetympi. Tätä alleviivataan heti levyn alkuun mies ja kitara -tyyliin toteutetulla nimikkokappaleella. Pohjimmiltaan musiikki on silti tunnistettavaa J. Karjalaista. Taitavasti kirjoitetut ja elämänmakuiset sanoitukset yhdessä tarttuvan ja sielukkaan sävellystyön kanssa ovat aina olleet Karjalaisen musiikin perusta, vaikka sointiväri kehittyykin erinäisiin suuntiin aika ajoin.

J. Karjalaisen uusi levy on yksi hänen parhaistaan. Se on vaihteleva ja monipuolinen, mutta silti yhtenäinen. Sillä on oma identiteettinsä. Sävellykset ovat pääosin erinomaisia ja yhtyeen soitto taitavaa. Tämä lämmintunnelmainen ja aito albumi on yksi viime vuoden parhaita rock-julkaisuja.

8/10

Kappalelista:
1. Sinulle, Sofia
2. Stindebinde
3. Voikukkia
4. Kaksi lusikkaa
5. Kitara ja viinii
6. Mennä huitelee
7. Hänen vasen kätensä
8. Se mies oli Tommy Ramone
9. Koska taas nähdä sut saan?
10. Tuulentyttö
11. Mustikanlehti
12. Sinulle, Sofia (jälkikirjoitus)

J. Karjalaisen kotisivut
J. Karjalainen Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Luetuimmat

Uusimmat