”Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana” – Poets of the Fallin juhlakiertue saapui Kerubiin

POTF, kuva: Passi Huttunen

Kerubissa järjestettiin perjantaina myös stand up -ilta, minkä seurauksena Poets of the Fallin keikka alkoi klo 23.00 tavallisen klo 22.00 sijaan. Se ei tuntunut vaikuttavan ihmisten määrään, sillä salissa oli runsaasti porukkaa. Poets of the Fall saapui lavalle säntillisen ajoissa aplodien saattelemana. Keikka aloitettiin ”Overboard”-kappaleella, jonka intron aikana jäsenet asettuivat paikoilleen. Yhtyeen vokalisti Marko Saaresto tuli lavalle viimeisimpänä, ja kun häntä ei hetkeen näkynyt, katsoi basisti Jani Snellman lavan taakse, jolloin vokalisti tuli lavalle. Keikka lähti energisesti käyntiin, ja yleisö vaikutti olevan heti mukana tunnelmassa. ”Overboardin” jälkeen esitettiin ”Daze”, minkä jälkeen Saaresto kysyi yleisöltä: ”Haluatteko kuulla uuden singlen?” Kappaleen jälkeen oli vuorossa ”Shallow”, jota seurasi instrumentaalinen osuus, minkä jälkeen lavalta poistuivat kaikki muut paitsi Saaresto ja Tukiainen.

POTF, kuva: Pasi Huttunen

Tässä vaiheessa iltaa Saaresto kertoi, että koska yhtye viettää 15-vuotista uraansa tekemällä juhlakiertueen, tullaan keikan aikana kuulemaan laajasti Poets of the Fallin tuotantoa sekä myös sellaisia kappaleita, joita ei ole juuri muuten keikoilla soitettu. Minulla ei ole kovin vahva tuntemus yhtyeen tuotannosta, mutta ainakin kaksi seuraavaa kappaletta olivat niitä vähemmän tunnettuja kuten Saaresto mainitsikin jälkeenpäin. Saaresto ja kitaristi Olli Tukiainen esittivät ensimmäisen kappaleen kahdestaan, mutta toisen kappaleen aikana myös basisti Snellman tuli mukaan. Koko yhtye olikin jälleen lavalla, kun ilmoille laskettiin ”Kamikaze Love”.

Encore tuli yllättävän pian, jo tunnin soittamisen jälkeen. Vastaavasti encore ei ollut parin kappaleen mittainen, vaan se kesti reilut 20 minuuttia, mikä huipentui ”Carnival Of Rustiin”. Poets of the Fallin esiintymistä oli mukava seurata, sillä yhtye ei tyytynyt pönöttämään paikallaan tai latelemaan kuivia välispiikkejä. Yhtye näytti nauttivan esiintymisestä ja otti aktiivisesti kontaktia yleisöön. Etenkin Saaresto ja basisti harrastivat hyväntahtoista ilveilyä yleisöön päin. Vastaavasti yleisökin osoitti aktiivisuuttaan laulamalla mukana ”Late Goodbyen” aikana. Joku myös innostui antamaan keikan aikana Saarestolle oman valomiekan, jolla vokalisti teki muutamat näyttävät liikkeet ennen kuin kuljetti valomiekan sivummalle.

POTF, kuva: Pasi Huttunen

Poets of the Fallin keikka oli kaiken kaikkiaan monipuolinen ja viihdyttävä kokemus. Keikan aikana kuultiin sekä rauhallisia kappaleita akustisen kitaran säestämänä että energisimpiä vetoja koko yhtyeen voimin. Keikan aikana ei tullut yhtä selkeää kliimaksia, sillä tunnelma tuntui olevan todella korkealla koko illan ajan. Niin kuin monet hyvät keikat, olisi tämäkin keikka saanut kestää pidempään. Toisaalta, eipähän tullut makeaa mahan täydeltä. Mikäli haluat nauttia hyvästä musiikista ja samalla naureskella hauskoille välispiikeille, suosittelen suuntaamaan lähimmälle Poets of the Fallin keikalle.

POTF, kuva: Pasi Huttunen

Poets Of The Fall Facebookissa

Raportti: Aleksi Parkkonen

Kuvat: Pasi Huttunen

Kommentit