Jaded Starin toinen pitkäsoitto ”Realign” jättää toivomisen varaa

julkaisi tänään toisen pitkäsoittonsa. Kreikkalaisyhtyeen debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2015, joten bändi on käyttänyt toiseen pitkäsoittoonsa aikaa ja on valmistellut sitä hartaudella. Kymmenen kappaletta sisältävä ”Realign” raottaa Jaded Starin potentiaalia, joka löytyy hard rockin ja melodisen metallin välistä.

Moonspell, Dagoba ja Jaded Star kävivät Suomessa lyhyen kiertueen merkeissä vuoden 2015 syksyllä. Jostain syystä en saanut luitani liikkeelle, enkä käynyt katsomassa kolmikkoa, vaikka olisi pitänyt. Jälkeenpäin harmitti. Etenkin, kun ymmärsin, miten mielenkiintoinen kattaus olisi ollut. Päätin joka tapauksessa tutustua yhtyeisiin myöhemmin suoratoistopalvelujen kautta, minkä seurauksena Dagoba ja Jaded Star osoittautuivat mielenkiintoisiksi löydöiksi.

Jos en muista väärin, vihjaili Jaded Star sosiaalisessa mediassa jo yli vuosi sitten, että uusi albumi on tuloillaan. Odotusaika meni yllättävän nopeasti, ja nyt kreikkalaisyhtyeen toinen albumi on julkaistu. Varmasti omien odotusteni takia ”Realign” ei kuulostanut kuitenkaan niin mahtavalta kuin olin toivonut, mutta ei se mikään pettymys ole.

Kreikkalaisyhtyeen uusin pitkäsoitto laitetaan vauhtiin kyseenalaisesti nimetyllä ”Female Frontedilla”. Kappale ei vastaa nimensä suhteen nykyajan sukupuolineutraalisuutta, mutta sen ideana onkin toimia sing-along-lauluna, joka tuulettaa Jaded Starin musiikin puolesta. Lyriikoidensa suhteen kappale on korni mutta ajaa asiansa. ”Breathing Fire” nostaa pinnan alla kuplivaa voimaa enemmän esiin, ja ”A Pain All Mine” -kappaleella Maxi Nil pääsee loistamaan äänellään. ”Maybe” jatkaa edeltäjänsä tavoin samoilla linjoilla olemalla kuitenkin tahdiltaan laahaavampi.

Mitä pidemmälle ”Realign” etenee, sitä vakuuttuneemmaksi tulen siitä, ettei Jaded Starin toinen albumi saa sukkia pyörimään jaloissa vaan hyytyy monessa kappaleessa keskinkertaiseksi. Niin käy esimerkiksi ”Adrian”- ja ”Children Of Chaos” -kappaleilla, joista vaikutelma jää ”ihan kivaksi”. ”We’re The Heroes (A Song For Us)” on sanomaltaan nimensä mukaisesti kannustava kaikessa kliseisyydessään, ja sillä Jaded Star taatusti pakottaa yleisön laulamaan tulevilla keikoillaan. Sen sijaan päätöskappale ”Higher Than Love” yllättää myönteisesti. Kappaleen popahtava äänimaisema on todella toimiva ja harmoninen. Ehkä Jaded Starin olisi kannattanut pyrkiä popimpaan suuntaan uudella albumillaan.

”Realign” on kelvollinen albumi, jota kuitenkin vaivaa ennalta-arvattavuus ja geneerisyys. Vain harva albumin kappale erottuu edukseen, ja moni sävellys kuulostaakin sellaiselta, ettei Jaded Star ole täysin kyennyt vapauttamaan niiden koko potentiaalia. Vokalisti Nilin äänessä on myös potentiaalia, mutta senkin suhteen olisi hiottavaa. Tällä erää Nilin tulkinta tai yhtyeen ulosanti eivät onnistuneet vakuuttamaan jokaisella kappaleella.

5/10

Kappalelista:

  1. Female Fronted
  2. Breathing Fire
  3. A Pain All Mine
  4. Maybe
  5. Adrian
  6. Children Of Chaos
  7. Rise Up
  8. We’re The Heroes (A Song For Us)
  9. Vertigo
  10. Higher Than Love

Jaded Star Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua