Jalometalli käynnistyy perjantaina

jalometalli-2015- pe-satan (6)-festivaali käynnistyy 15. kertaa tänä perjantaina. Alueen rakentaminen on alkanut ajallaan ja perinteikäs Kuusisaari on valmis ottamaan festivaalivieraat ja -esiintyjät vastaan. Perjantain ja lauantain aikana Oulun Kuusisaaressa nähdään neljällä lavalla 34 metallipitoista esiintymistä. Festivaalin portit avautuvat molempina päivinä klo 15 ja ensimmäiset bändit aloittavat puoli tuntia myöhemmin. Soitto loppuu puoliltaöin ja alue suljetaan klo 00.30, minkä jälkeen suunnaksi voi ottaa Hevimestan Jalot Jatkot. 

Festivaalialue aiheuttaa pieniä muutoksia kevyen liikenteen järjestelyihin Kuusisaaren kohdalla. Kevyen liikenteen väylä välillä Raatintie – Kuusisaari – Toivoniemi suljetaan torstaina 7.7. klo 11. Väylä on avoinna kevyelle liikenteelle jälleen maanantaina 11.7. klo 9. Kevyen liikenteen kiertoreitti Toivoniemeen ja Tuiran suuntaan kulkee tuona aikana Merikosken siltojen kautta.

Saksalainen Accuser on valitettavista syistä joutunut perumaan Jalometallin keikkansa. Lyhyellä varoitusajalla onnistuimme saamaan paikkaajaksi viimekin vuonna Jalometallissa soittaneen oululaisen melodisen death -yhtye Mors Subitan. Kaikki esiintyjät ja tarkemmat soittoaikataulut löytyvät kotisivuiltamme: www.jalometalli.net/aikataulu

Perjantain pääesiintyjänä loistaa ruotsalainen voimametallin sanansaattaja Sabaton, joka valmistelee parhaillaan kahdeksatta studioalbumiaan. Länsinaapurin laatutarjontaa täydentävätAt the Gates, The Haunted, Spiritual Beggars sekä The Duskfall. Perjantain odotetuimpia hetkiä on myös kotimaisen Thyranen ainutkertainen paluu ja -jäähyväiskeikka.

Lauantaina päät heiluvat tiukan thrashin tahdissa amerikkalaisen Anthraxin ja saksalaisenExumerin johdolla. Monipuolisen kotimaisen metallitarjonnan kruunaavat muiden muassaMoonsorrow, Swallow the Sun, Wolfheart ja The Man-Eating Tree. Samalla päästään nauttimaan legendaarisen Bathoryn viikinkimetallin ja blackin katkuisesta tuotannosta ruotsalaisen Ereb Altorin tribuuttikeikalla.

Perjantai / Friday 8.7.2016

Sabaton, At the Gates, The Haunted, Spiritual Beggars, Thyrane, Battle Beast, Kalmah, Ereb Altor, The Duskfall, True Black Dawn, Purtenance, Torture Pulse, Burning Point, Mad Hatter’s Den, Ordog, Temple Balls ja Serotonin Syndrome.

Lauantai / Saturday 9.7.2016

Anthrax, Exumer, Swallow the Sun, Moonsorrow, Ereb Altor plays Bathory, Demilich, Convulse, Wolfheart, The Man-Eating Tree, Warmath, Mors Subita, National Napalm Syndicate, Gloomy Grim, Nuclear Omnicide, Bonehunter, Boar ja Justice Theory.

Jalometallin jatkoklubit järjestetään Oulun Hevimestassa. Perjantaina riekutaan coverien tahtiin, kun oululainen Conspiracy soittaa King Diamondin tuotantoa ja seinäjokelainen Forever Onekunnioittaa Sentencedin perintöä. Lauantaina Jaloilla Jatkoilla möykkää Mokoma, joka tarjoilee kuulijoilleen erityisen Pikametalli-Specialin. Jalojen Jatkojen ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmaster Finlandissa ja ne maksavat alkaen 15 euroa/ilta. Lippuja saa myös ovelta.

Jalometallin ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen toimipisteissä perjantaihin klo 15 asti. Lauantain päiväliput ovat saatavilla lauantaihin klo 15 asti. Kahden päivän ennakkoliput ovat hinnaltaan alkaen 99,50 euroa ja yhden päivän ennakot alkaen 59,50 euroa. Lippuja on saatavilla myös portilta, jossa yhden päivän liput maksavat 70 euroa ja kahden päivän liput 110 euroa.

VIP-liput ovat myös myynnissä ja niihin sisältyy sisäänpääsyn ohella oma VIP-alue palveluineen sekä tämän vuoden Jalometalli-t-paita. Kahden päivän VIP-liput maksavat ennakkoon 130 euroa ja portilta 140 euroa. Yhden päivän VIP-liput ovat 110 euroa.

Lisätietoa lipuista: www.jalometalli.net/liput

Tapahtuma on K-18, minkä johdosta anniskeluoikeudet ovat voimassa koko virallisella festivaalialueella.
Perinteiset festivaaliohjeet ja tiedot erillisistä festivaalikuljetuksista Nallikarista ja keskustasta Jalometalliin: http://www.jalometalli.net/info

www.jalometalli.net

www.facebook.com/jalometalli

www.twitter.com/jalometalli

www.hevimesta.com

Kommentoi julkaisua