Jalometalli tänä vuonna täysin K-18 festivaali: lisää vahvistuksia Ruotsista lisätty ohjelmistoon

The Haunted Promo 2014 (3)Oululaisen -festivaalin ohjelma valmistuu hyvää vauhtia. Viime viikolla julkaistun At the Gatesin ohella ensivierailunsa Jalometallissa tekevät niin ikään ruotsalaiset ja . Metallimusiikin erikoistapahtuma viettää tulevana kesänä 15-vuotisjuhliaan ja festivaali siirtyy elokuulta heinäkuun alkuun.

Perinteikkään ruotsalaisen metallin pioneeri The Haunted tuo Jalometalliin tiukan ja omintakeisen annoksen thrashia ja death metalia. Bändi julkaisi 2000-luvun alussa klassikoiksi nousseet Made Me Do It-, One Kill Wonder- sekä Revolver-albumit. Yhtyeen alkuperäisjäsenistä mukana ovat edelleen basisti Jonas Björler ja rumpali Adrian Erlandsson, jotka vuonna 1996 perustivat The Hauntedin kitaristi Anders Björlerin kanssa At the Gatesin hajottua.

Spiritual Beggars tuo Jalometalliin annoksen mehevän groovaavaa ja raskasta stoner rockia. Yhtye on Arch Enemysta ja Carcassista tunnetun kitaristi Michael Amottin luotsaama, ja se debytoi jo runsaat 20 vuotta sitten.

Jalometallin kahden päivän ennakkoliput ovat myynnissä Lippupalvelun toimipisteissä. Erikoishintaiset Jalot Joululiput ovat saatavilla jouluaattoon asti alkaen 83,50 euron hintaan. Kahden päivän normaalihintaiset ennakkoliput maksavat alkaen 99,50 euroa. VIP-liput ja yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin. Kahden päivän lipun sisältävät hotellipaketit ovat myynnissä Original Sokos Hotel Arinassa. Lisätietoa: www.jalometalli.net/liput

Koko tapahtuma on tänä vuonna ikärajaltaan K-18. Festivaalin promoottori Marco Järvenpää kommentoi, miksi Jalometalli on tänä vuonna sallittu vain täysi-ikäisille.

”Olemme pitkään seuranneet alaikäisten lipunmyynnin kehitystä. Määrät ovat romahtaneet viidessä vuodessa muutamista sadoista vain muutamiin kymmeniin. Myös tapahtuman ikärajattomuudesta aiheutuvat kulut ovat nousseet niin suuriksi, etteivät ne eivät ole enää puolusteltavissa. Ikärajamuutoksen myötä pystymme nyt rakentamaan entistäkin viihtyisämmän festivaalialueen, joka palvelee paremmin metallimusiikista nauttivaa yleisöä.”

Seuraava Jalometallin esiintyjäjulkistus on luvassa vielä ennen joulua.

Kommentoi julkaisua