Jalometallin aikataulut selvillä

jalometalli-2015- pe-satan (6)Jalometallin ohjelma kattaa tänä vuonna festivaalin historian suurimman määrän keikkoja, sillä kahden päivän aikana Oulun Kuusisaaressa nähdään ja kuullaan peräti 34 metallipitoista esiintymistä. Samalla voimme ilolla esitellä uuden telttalavan, jossa päästään tänä vuonna nauttimaan muutamista tapahtuman kuumimmista keikoista. Viime vuodelta tutut pää-, kakkos- ja sisälava jatkavat entisillä paikoillaan. Festivaalin portit avautuvat molempina päivinä klo 15 ja ensimmäiset bändit aloittavat puoli tuntia myöhemmin. Soitto loppuu puoliltaöin ja alue suljetaan klo 00.30, minkä jälkeen suunnaksi voi ottaa Hevimestan Jalot Jatkot.

juhlii 15-vuotista taivaltaan Oulun Kuusisaaressa perjantaina ja lauantaina 8. – 9.7.2016. Tarkemmat soittoaikataulut löytyvät festivaalin kotisivuilta: http://www.jalometalli.net/aikataulu/

Dark Buddha Rising on valitettavasti joutunut perumaan Jalometallin keikkansa hyvin ymmärrettävien perhesyiden takia. Jalometalli toivottaa asianosaisille kaikkea hyvää. Bändin tilalla nähdään oululainen Boar, joka täyttää Dark Buddha Risingin paikan mainiosti doomin ja stonerin makuisella psykedeelisellä rockillaan.

Myös Jalometallin jatkoklubien esiintyjät ovat varmistuneet. Jalot Jatkot käynnistyvät Hevimestassa perjantaina laadukkaiden cover-keikkojen merkeissä, kun Hevimestan lauteille nousee oululainen Conspiracy, joka esittää nimensä mukaisesti King Diamondin tuotantoa. Lisäksi perjantai-iltana esiintyy seinäjokelainen Sentencedtribuuttibändi Forever One, joka kunnioittaa keikoillaan suomalaisen metallin legendojen perintöä. Lauantaina Jaloilla Jatkoilla möykkää Mokoma, joka tarjoilee kuulijoilleen erityisen Pikametalli-Specialin, jonka tarkempi sisältö selviää vasta paikan päällä. Ennakkoliput jatkoklubeille ovat alkaen 15 euroa/ilta ja niitä myy Ticketmaster Finland. Tarkemmista soittoajoista tiedotamme lähempänä festivaalia.

Jalometallin perjantain pääesiintyjänä loistaa ruotsalainen voimametallin ja sotatarinoiden sanansaattaja Sabaton, joka valmistelee parhaillaan kahdeksannen studioalbuminsa julkaisua. Länsinaapurin laatutarjontaa täydentävät raskaamman sarjan metallipuurtajat At the GatesThe HauntedSpiritual Beggars sekä The Duskfall. Perjantain odotetuimpia hetkiä on myös kotimaisen Thyranen ainutkertainen jäähyväiskeikka, jonka yhtye tekee ”kymmenen vuoden viiveellä”.

Lauantaina päät heiluvat tiukan thrashin tahdissa amerikkalaisen Anthraxin sekä saksalaisten Exumerin ja Accuserin johdolla. Monipuolisen kotimaisen metallitarjonnan kruunaavat muiden muassa MoonsorrowSwallow the SunWolfheart ja The Man-Eating Tree. Samalla päästään nauttimaan legendaarisen Bathoryn viikinkimetallin ja blackin katkuisesta tuotannosta ruotsalaisen Ereb Altorin tribuuttikeikalla. Ereb Altor esiintyy myös Jalometallin perjantai-illassa oman materiaalinsa voimin.

Perjantai / Friday 8.7.2016
SABATON, AT THE GATES, THE HAUNTED, SPIRITUAL BEGGARS, THYRANE, BATTLE BEAST, KALMAH, EREB ALTOR, THE DUSKFALL, true BLACK DAWN, PURTENANCE, TORTURE PULSE, BURNING POINT, MAD HATTER´S DEN, ORDOG, TEMPLE BALLS ja SEROTONIN SYNDROME.

Lauantai / Saturday 9.7.2016
ANTHRAX, EXUMER, SWALLOW THE SUN, MOONSORROW, ACCUSER, EREB ALTOR PLAYS BATHORY, DEMILICH, CONVULSE, WOLFHEART, THE MAN-EATING TREE, WARMATH, NATIONAL NAPALM SYNDICATE, GLOOMY GRIM, NUCLEAR OMNICIDE, BONEHUNTER, BOAR ja JUSTICE THEORY.

Tänä vuonna Jalometalliin pääsee entistä kätevämmin ja edullisemmin Nallikarista ja kaupungin keskustasta. Kaksi linja-autoa ajaa non-stop -periaatteella klo 15.00 – 00.00 välillä reittiä Nallikari – Kuusisaari – Oulun keskusta ja samaa reittiä takaisin. Muusta liikenteestä johtuen täsmällisen aikataulun laatiminen on vaikeaa, mutta vuoroväli on vain noin 15 minuuttia. Suorin kävelyreitti keskustasta Kuusisaareen on vain runsaan kilometrin ja Nallikarista noin kolme kilometriä.

Nallikarissa pysäkki sijaitsee Oulun Edenin pihalla normaalin paikallisliikenteen päätepysäkillä, Kuusisaaressa festivaalin pääportin tuntumassa ja keskustassa käytössä on Toripakan pysäkki kaupungintalon takana. Yhden kyydin hinta on 2 euroa per henkilö. Maksu ainoastaan käteisellä. Erikoiskuljetukset on merkitty laminoiduilla A3-kylteillä, joissa komeilee Jalometallin logo.

Lisäksi iltaisin klo 23:45-00:30 välillä on luvassa erillinen jatkoklubikuljetus, joka ajaa väliä Kuusisaari – Hevimesta (Asemakadun ja Mäkelininkadun risteys). Kävelymatka Kuusisaaresta Hevimestaan on noin 1,5 kilometriä.

Jalometallin ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen toimipisteissä. Kahden päivän ennakkoliput ovat hinnaltaan alkaen 99,50 euroa ja yhden päivän liput maksavat alkaen 59,50 euroa. VIP-liput myös tulleet myyntiin ja niihin sisältyy kahden päivän sisäänpääsyn ohella oma VIP-alue palveluineen sekä tämän vuoden Jalometalli-t-paita. VIP-liput maksavat 130 euroa.

Kahden päivän lipun sisältävät hotellipaketit ovat myynnissä Original Sokos Hotel Arinassa. Lisätietoa: www.jalometalli.net/liput

www.facebook.com/jalometalli
www.twitter.com/jalometalli
www.hevimesta.com

Kommentoi julkaisua