James LaBrie – Impermanent Resonance

Kirjoittanut Juha Attola - 7.7.2013

Dream Theaterin vokalistina parhaiten tunnettu James LaBrie on julkaissut uuden ”Impermanent Resonance” -nimisen sooloalbumin. Albumin lähtiessä käyntiin kappaleella ”Agony” on yllätys melkoinen, kun stereoista alkaakin kuulua odottamaani raskaampaa runttausta. Pakko oli oikein tarkastaa, soiko nyt oikea levy.

Kyllä vain, levy on oikea ja LaBrie näyttää osaavansa muutakin kuin progeilua ja hempeilyä. Kuultavana on erittäin kovatasoinen modernimman metallin kipale, joka toimii loistavasti avausraitana. Jatkoa seuraa ”Undertow”- kappaleen myötä, joka onkin jo hieman tutumman kuuloista LaBrietä. Toki tästäkin kappaleesta löytyy vaikutteita modernin metallin suunnalta enemmän kuin aikaisemmin. On tietysti makuasia, pitääkö näistä herran uusista vaikutteista vai ei, mutta ainakin omasta mielestäni tämä on erittäin toimivaa tavaraa.

Slight Of Hand” vie suuntaa vieläkin rauhallisempiin tunnelmiin, ja ”Back On The Ground” onkin jo todella tuttua ja turvallista tavaraa. Jälkimmäinen on kuitenkin hempeistä tunnelmistaan huolimatta erittäin vahva kappale, ja kyllähän tämä mies jos kuka osaa näitä kappaleita tulkita. ”I Got You”, ”Holding On” ja ”Lost In The Fire” jatkavat albumia erittäin vahvasti Dream Theaterin kevyempien kappaleiden hengessä. Nämä kipaleet olisivat hyvinkin voineet olla jollakin Dream Theaterin albumilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tavallaan on ikävä todeta, ettei albumin loppupuolella enää isompia yllätyksiä kuulla, kun kuitenkin alkupään kappaleet yllättävät niinkin pirteästi. Toisaalta ei albumin loppupuoleltakaan mitään turhanpäiväisiä viisuja löydy, vaan ihan kelvollista, joskin ennalta arvattavaa materiaalia. James LaBrie on tietysti kyntensä jo monessakin paikassa näyttänyt, mutta olisin toivonut miehen jatkavan tuota raskaampaa junttausta levyn loppuun asti, se kun näyttää varsin hyvin taittuvan. Mutta kelvollinen levy tämä on näinkin.

7/10

Kappalelista:

1.Agony
2.Undertow
3.Slight Of Hand
4.Back On The Ground
5.I Got You
6.Holding On
7.Lost In The Fire
8.Letting Go
9.Destined To Burn
10.Say You’re Still Mine
11.Amnesia
12.I Will Not Break

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.jameslabrie.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat