Janne Wirman muistelee Alexi Laihon sanoneen hänelle ”juovansa kunnes kuolee”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 27.7.2023

Metallimaailma kohtasi syvän surun vuoden 2020 lopussa, kun Children Of Bodomin kitarataiturina tunnettu Alexi Laiho menehtyi. Laihon viralliseksi kuolinsyyksi ilmoitettiin ”alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen”. Laiho oli elämänsä aikana kamppaillut pitkään alkoholismin kanssa.

Nyt Laihon entinen yhtyetoveri, kosketinsoittaja Janne Wirman muistelee tuoreessa Blabbermouthin haastattelussa Laihon lausuneen hänelle kohtaloaan enteilevät sanat vuonna 2016 ja uudelleen vuonna 2018.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Alexin alamäki alkoi vuonna 2016. En tiedä, mikä sai hänet tekemään sen. Hän kertoi minulle, mutta ei kertonut kenellekään muulle bändissä – hän varmisti, ettei kukaan muu ollut huoneessa – ja sanoi minulle: ’Tästä lähtien aion juoda, kunnes kuolen’. Sanoin: ”Vittu. Et voi sanoa minulle noin.’ Hän sanoi sen toisen kerran vuonna 2018. Tiesin, että hän oli tekemässä juuri sitä. Hän sanoi, ettei ota vastaan mitään apua lääketieteellisiin ongelmiinsa. Hän aikoi jatkaa juomista. Niin hän teki, mikä on helvetin hullua.”

”Monet ihmiset, joilla ei ole ollut perheystävää tai työkaveria tai ketään muuta alkoholismiin sairastunutta, eivät ymmärrä, että et voi auttaa ihmistä, joka ei halua apua. Hän oli päättänyt, ettei halua apua ja halusi jatkaa juomista kuolemaansa asti. Niin hän teki.”

Luetuimmat

Uusimmat