Japanilainen black metal -legenda SIGH Suomeen maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.11.2023

Tokiolainen SIGH saapuu kahdelle omalle keikalleen Helsinkiin 26.3 ja Jyväskylään 27.3. Mukana keikoilla on suomalainen kovassa nosteessa oleva Vermilia.

SIGH perustettiin pohjoismaisen black metallin innoittamana vuonna 1989. Yhtyeen ensimmäinen ”Requiem for the Fools” EP herätti norjalaisen Mayhem-yhtyeen ja Deathlike Silence Records levy-yhtiön perustajan Euronymouksen kiinnostuksen.  

SIGHin debyyttialbumi ”Scorn Defeat” julkaistiin juuri Euronymouksen murhan jälkeen Deathlike Silence Recorsin kautta vuonna 1993. Albumi on sittemmin saavuttanut klassikon aseman johtuen sen vallankumouksellisesta black metalin ja sinfonisten elementtien yhdistelmästä.

Vermilian musiikki on maukas sekoitus skandinaavista pakanametallia ja melankolisia laulumelodioita. Kovassa nousussa oleva suomalaisyhtye julkaisee musiikkinsa itse vaikka kiinnostuneita levy-yhtiöitä on ollut tarjolla kymmenittäin.

Hellsinki Metal Festival presents:

SIGH (JPN)
Vermilia

26.3.2024 – On The Rocks, Helsinki
27.3.2024 – Lutakko, Jyväskylä

Liput Helsingin konserttiin ovat myynnissä Tiketissä ja Jyväskylän keikalle sekä Lippupisteessä että Jelmun nettisivuilla.

www.allthingslive.fi
www.hellsinkimetalfestival.fi

Luetuimmat

Uusimmat