Kuva: Juha Virolainen

Järvenpääläinen heavy rock -bändi Ängry Gentlemen julkaisi uuden ”Red Tight Skirt” -singlen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.7.2024

Järvenpääläinen, vanhan liiton heavy rockia soittava Ängry Gentlemen julkaisi Inverse Recordsin kautta uuden singlen ”Red Tight Skirt”.

Ängry Gentlemen vannoo raskaan rockin nimeen ja kulkee Motörheadin, Peer Güntin ja Mustaschin viitoittamalla tiellä. Alusta asti hommaa on tehty trio-pohjalta ja anteeksipyytelemättä. Tanakka rumpukomppi, high gain -kitara, raskaasti särötetty basso, sekä raspi laulu luovat perustan Ängryjen musiikille.

”Red tight skirt – biisi on rakkauslaulu ja kertoo siitä hetkestä kun näet jotain ah, niin kaunista, mutta saavuttamatonta. Biisin tarina kertoo siitä hetkestä, kun maailma pysähtyy ja kroppa halvaantuu, eikä suusta enää tule mitään järkevää lausetta. Kaiken kukkuraksi mieli alkaa keksimään mitä kaikkea voisi uuden ihastuksen kanssa tehdä, mutta paluu todellisuuteen iskee sitten myöhemmin vasten kasvoja.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Bändi

Ängry Gentlemen pisti pari uutta sinkkubiisiä narulle. Parin demo EP:n jälkeen Ängryt pakkasivat kamansa ja sulloutuivat pariksi päiväksi Lammaskallion studiolle Juho Salaterän kanssa, tuloksenaan pari uutta sinkkubiisiä. Uudet biisit edustavat ehkä temmoiltaan rauhallisempaa osastoa, mutta ammattilaistuotannon kanssa kokonaisuutena on menty taas muutama askel eteenpäin. Juho loi bändin toiveiden mukaisen soundimaailman ja turhat kikkailut jätettiin pois. Biisit on sitä, miltä homma kuulostaa myös livenä. Toinen singleistä nimeltään ”Law Breaker” julkaistaan 29.8.2024 ja ennakkotallennus on mahdollista täällä.