Jason Newsted fiilistelee lavalla The Chophouse Bandin kanssa

jason newsted chophousebandViime vuosina julkisuudesta enimmäkseen poissa pysytellyt Metallican ex-basisti kuvattiin heinäkuun puolivälissä esiintymässä ensimmäistä kertaa akustisen The Chophouse Bandin kanssa Kaliforniassa. Fanin kuvaamalla videolla bändi esittää seesteisen nuotiobiisin ”This Land Is Your Land” eli materiaali eroaa melkoisesti siitä, mitä herralta on aiemmin totuttu kuulemaan.

The Chophouse Band sai alkunsa vuonna 1992, kun Newsted perusti San Franciscoon The Chophouse Records -äänitysstudion. Studio syntyi Newstedin ideasta koota yhteen ystäviä ja tuttavia eri kokoonpanoista jammailemaan yhdessä ja ideoimaan uutta musiikkia vailla rajoja, sekä myös tarjoamaan hengähdyspaikkaa kiertue-elämän melskeestä.

Nyt, 25 vuotta kestäneen studio-isännöinnin jälkeen, Newsted ja The Chophouse Band tarjoilee vihdoin maistiaisia siitä, millaisia keitoksia studion uumenissa on näiden vuosien aikana oikein muhinut.

Newsted kertoi tuntemuksistaan projektiinsa liittyen taannoisessa Facebook-podcastissa.

-Kolmenkymmenen vuoden hevimetallin soittamisen ja matkustelun jälkeen – olen matkustanut maailman ympäri noin viisi ja puoli kertaa ja käynyt yli viidessäkymmenessä maassa – olen saavuttanut mielestäni kaiken mitä metallimusiikin saralla voi saavuttaa. Olin osa jotain suurta, voitimme Grammyja ja pääsimme Hall Of Fameen ja kaikkea muuta sellaista, mutta nyt se kortti on katsottu ja on aika kääntää uusi sivu.

-Musiikki on minulle elinehto, Newsted jatkaa. -Ellen soita joka päivä, tulen hulluksi. Joten nyt, kun soitan tällaista (rauhallisempaa) musiikkia, tuon itseni kuuluville paljon suuremmalle ihmisjoukolle. Tällaista musiikkia voi kuunnella vauvasta vaariin. Kukapa ei pitäisi Johnny Cashista? Tämä on perinteistä amerikkalaista musiikkia, josta kaikki pitävät.

Vaikkakin musiikkisuunta on nyt paljon kevyempi, Newsted vakuuttaa soittavansa vielä myös metallimusiikkia ”koko ajan”.

-Nyt teen kuitenkin tätä juttua, mikä tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Tässä ei ole kyse rahasta tai kilpailusta muiden kanssa, en välitä enää sellaisesta.

Jason Newsted ja The Chophouse Band soittaa kaksi hyväntekeväisyyskeikkaa Kaliforniassa elokuun alussa. Kokoonpanolle on myös varattuna kourallinen keikkoja samoissa maisemissa syyskuun puolella.

Kommentoi julkaisua