Jason Newsted muistelee viimeisiä koesoittojaan Metallican kanssa: ”En tule koskaan unohtamaan sitä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.11.2021

Metallijätti Metallican entisenä basistina toiminut Jason Newsted muistelee tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa viimeisiä koesoittojaan bändin riveihin päästäkseen.

”Kyseessä oli kolmas ilta, kun soitin heidän kanssaan. Luulen sen olleen ensimmäinen kerta, kun olin yötä heidän luonaan San Franciscossa. Tuolloin ’vanhimmat’ saapuivat antamaan siunauksena. Torben Ulrich [rumpali Larsin isä], Burtonit ja alusta asti mukana olleet tiimin jäsenet saapuivat paikalle”, Newsted muistelee.

Newsted kertoo soittaneensa tuolloin joukon bändin hienoimpia teoksia, joihin lukeutuivat esimerkiksi ”Master Of Puppets”, ”Fade To Black” sekä ”For Whom The Bell Tolls”.

”Olin laskemassa bassoa alas, ja käännyin katsomaan Cliffin [Burton, bändin edellinen basisti] bassovahvistinta ja mietin, että ’soitan helvetti Cliffin vahvistimella!’. Sitten Jan [Burton, Cliffin äiti] tuli yksin huoneeseen, laski kätensä päälleni ja sanoi, että ’Hienoa työtä, poika!’. Ja minä mietin, että ’voi veljet'”, Burton kertoo, ja jatkaa:

”Hän halasi minua, ja se tuntui kestävän melko kauan, ja hän sanoi: ’Sinä olet se oikea, sinun täytyy olla se oikea. Ole turvassa, me rakastamme sinua’, ja hän antoi minulle suukon. Siitä on 35 vuotta. En tule koskaan unohtamaan sitä.”