Jättimäisen Nordic Metal Meetingin ensimmäiset artistit julkistettu – mukana mm. Napalm Death ja Shining

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.2.2020

Helsingissä 25.-26. syyskuuta järjestettävän jättimäisen Nordic Metal Meeting -festivaalin ensimmäiset artistit on julkaistu. Tapahtuma kokoaa Kaapelitehtaan kahdelle lavalle kaikkiaan parikymmentä metallimusiikin kansainvälistä artistia ja kotimaisia kärkiyhtyeitä.
Tapahtumaan ovat jo varmistuneet esiintyjiksi brittilegenda Napalm Death, norjalaiset Shining, Blood Red Throne, The New Death Cult ja Djerv, yhdysvaltalainen Athanasia, italialainen Darkend, virolainen Kannabinõid sekä kotimaiset Vorna ja Satan’s Fall.

Jo kuusitoista studioalbumia julkaissut Napalm Death on alansa todellinen suuruus. Yhtye on perustettu jo vuonna 1981, mutta se kiertää yhä väsymättömästi ympäri maailman. Alkuperäisiä jäseniä ei ole enää mukana, mutta nykyinen kokoonpano on säilynyt sellaisenaan vuodesta 1992. Kaapelitehtaalla nähdäänkin todellista heavy metalin ja hardcore punkin ilotulitusta, kun lavalle nousevat laulaja Mark ”Barney” Greenway, basisti Shane Embury, kitaristi Mitch Harris ja rumpali Danny Herrera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Norjalainen Shining juhlii Helsingissä ”Blackjazz”-albuminsa kymmenvuotisjuhlaa ja tuo siis metallikansan iloksi Suomeen Black Jazz 10th Anniversary -show’nsa. Tämä Oslossa vuonna 1999 perustettu yhtye saapuu Nordic Metal Meetingiin laulaja-kitaristi Jørgen Munkebyn johdolla.

Muista nyt julkistettavista artisteista saa erityismaininnan norjalainen Djerv, jonka solisti, Agnete Kjølsrud, on tuttu niin Animal Alpha -yhtyeestä kuin Dimmu Borgirin ”Abrahadabra”-albumilta. Virolaisen Kannabinõidin uusin albumi valittiin puolestaan maansa parhaaksi metallialbumiksi vuonna 2019. Ei myöskään sovi unohtaa kolmen kovan soittajan Athanasiaa, jonka kitaristi-laulaja Caleb Bingham oli aikoinaan mukana myös Five Finger Death Punch -yhtyeessä. Hänen lisäkseen lavalle nousevat basisti-laulaja Chris Davidsson ja rumpali Dan Brooklyn.

Nordic Metal Meeting kulkee samoja jalanjälkiä kuin alan suurtapahtuma Inferno Festival Oslossa, ja kuten vanha kunnon FME viimeksi vuonna 2012. Lisää artisteja julkaistaan kevään aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lipunmyynti Nordic Metal Meeting -tapahtumaan on juuri alkanut. Liput myy Tiketti, Ticketmaster ja Lippupiste. Festivaali on K-18.
Tapahtuman järjestäjä: All Things Live Finland

Nordic Metal Meeting: www.nmm.fi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat