Jenlayn – Alice

2011 perustettu jatkaa Visual Rockin erikoisella tiellä uudella ”Alice”-demosinkullaan. Bändin edellinen ”Lonely Fall” oli varsin onnistunut esitys kyseisestä musiikkityylistä, jonka perustana ovat enemmänkin ulkoiset kuin musiikilliset tekijät.

Ulkonäöstä viis, nyt arvostellaan musiikkia. Jenlayn musiikin voisi kuvata olevan pirteää hard rockia, jossa on vahvoja pop-elementtejä. Kertosäkeet ovat mukana laulettavia, ja tunnelma on korkealla. Pääosissa ovat vokalisti ja rokkaava kitarointi. ”Alice” onkin selkeästi rock-henkisempi kuin edellinen ”Lonely Fall” -demo. Musiikillisesti bändi muistuttaa Dir En Greytä, joka on huippusuosittu Japanissa. Suomalaisista bändi tuo jollain tasolla mieleen Bloodpitin tuotannon.

Tuotanto on todella laadukasta ja soittimet ovat hyvin tasapainossa. Edellisen demon komea kitarointi on taaskin mukana, ja soolo on taas komeaa kuunneltavaa. Tietty rokimpi asenne sopii bändille mielestäni hyvin. Mielenkiintoisena lisänä kappaleessa on käytetty kanteletta, joka lämmittää mieltä kovasti. Edellisen demon heikkoutena oli ponneton laulaja. ”Alice”-biisissä esittäytyykin bändin uusi vokalisti, joka on todella iso harppaus parempaan. Kaverilla on varsin persoonallinen ääni ja tunnetta reippaasti mukana. Vokalisti on nyt siis samalla taitotasolla kuin muu bändi. Loppubändi hoitaa tonttinsa hyvin, joten ei siitä valittamisia.

Jenlaytä kuunnellessa on vaikea kuvitella kuuntelevansa suomalaista bändiä, niin hyvin on bändi omaksunut japanilaisen musiikkityylin. Kantele tuo mukavan lisän bändin ulosantiin, ja toivoisinkin että suomalaisia elementtejä olisi käytetty enemmänkin. J-Rock ja Visual Kei jakavat vahvasti mielipiteitä, kuten varmasti myös Jenlay. Itse huomasin rallattelevani biisiä mukana, joten pakkohan siitä on antaa plussaa. Täyspitkän tekoon ja mars!

8/10

Kappalelista:
01. Alice

http://www.last.fm/music/Jenlayn

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua