Jenlayn – Lonely Fall

2011 perustettu ottaa musiikilliset inspiraationsa aasialaisista rock- ja metalliyhtyestä. Visual Rock on ilmeisesti bändin itsensä käyttämä genremääritelmä, joka on varsinkin Japanissa varsin suosittua musiikkia. Mitenkäs tämän selität sitten pohjoismaalaiselle Erkille? No, Visual Rock on kuin hard rockia, jossa soittajilla on nätimmät vaatteet.

Jenlayn ”Lonely Fall” sisältää kaksi biisiä, joissa kitarasoolot ovat komeita ja jotka ovat tunnelmaa täynnä. Kevyempien säkeiden seuraksi on räimitty vähän raskaampia riffejä ja vokalisti hoilottaa puhtaalla äänellä. Soundit ovat hyvät ja kitarat pääsevät sooloissa oikeuksiinsa. Soolot onkin varsin mallikkaasti soitettuja ja toimivat todella hyvin. Kappaleista tulee myös mieleen Negative ja muut HIMin vanavedessä tulleet bändit, mutta sillä poikkeuksella, että Jenlayn on reippaasti räväkämpi ja munakkaampi.

Jenlayn heikoin lenkki on vokalisti, joka tuntuu pidättelevän laulua. Kaverin äänessä on hyvin pilkahduksia varsinkin kohdissa, joissa jätkä huutaa vähän voimakkaammin. Tällaisia kohtia on vain harmittavan harvassa ja muut lauluosuudet menevät vähän aneemisesti. Treeniä vaan ja tekniikka kohdilleen, niin hyvä tulee.

Hämmentävää on todeta, että pidän ”Lonely Fall” lätystä. Se potkii useita levyttäneitä artisteja kuonoon ja uskaltaa olla oma itsensä. Tuskin tätä pystyisi enempää kuin muutaman biisin kerralla kuuntelemaan, mutta kappaleet eivät aiheuta oksennusreaktiota. Hyvä meininki ja jatkakaa samaan tahtiin!

7/10

Kappalelista:
01. Lonely Fall
02. Revival

https://www.facebook.com/pages/Jenlayn/195206463879763

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua