Jenlayn – Seven Steps

Helsinkiläinen visual rock bändi tahkoaa demoja tehokkaalla tahdilla, ja nyt arvostelun Kaaoszinen sivustolle saa bändin kolmas demo. ”Seven Steps” sisältää yhden uuden biisin ja yhden uusintaversion 2011 tulleelta ”Lonely Fall” -demolta.

Jenlayn soittaa siis Japanissa yleisessä suosiossa olevaa visual rockia, jossa ulkonäkö ja näyttävyys ovat pääosissa. Eli kuten bändin ensimmäisessä demossa kerroin: ”Visual Rock on kuin hard rockia, jossa soittajilla on nätimmät vaatteet.”Jenlaynin musiikki on monisäikeistä, se on tunnelmaltaan hyvin herkkää, mutta siitä löytyy myös tiukempaa soittoa ja äkäisempää vokalisointia. Bändi on rohkeasti oma itsensä, mistä tulee aina plussaa.

Demon nimikkobiisi ei ole kyllä bändin parasta antia ja jää selkeästi jälkeen edellisestä ”Alice”- demosta, jonka kertosäe jää heti soimaan päässä.”Seven Steps” on suhteellisen kevyt ja kertosäkeestä uupuu iskevyys. Kappale kyllä pääsee yllättämään raskaalla väliosalla, mutta muuten biisi on liian ”turvallinen”. Demon toisena kappaleena oleva uusintanauhoitus ”Lovely Fall” on selkeästi parempi kuin alkuperäinen versio. Käytännössä biisi on muuten sama, mutta se on vain tuotettu paremmin. Sinänsä parempi olisi ollut saada kuultavaksi jokin ihan uusi biisi, mutta hyvä lisä tämäkin on.

Jenlayn on osoittanut olevansa osaava bändi ja pystyvänsä tekemään hyvinkin tarttuvia biisejä. ”Seven Steps” ei yksittäin toimi niin hyvin kuin bändin edelliset julkaisut, joskaan se ei ole huono kappale. Jos demolla olisi useampi biisi, toimisi ”Seven Steps” hyvänä välilaskuna tarttuvampien biisien välissä. Bändi on kuitenkin hauska, ja toivottavasti pääsen näkemään kaverit joskus keikalla.

7/10

01. Seven Steps
02. Lovely Fall

https://soundcloud.com/jenlayn

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua