Jess and the Ancient Onesilta uusi EP helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.1.2013

Vaikka kuopiolaisen Jess and the Ancient Onesin kriittistä suitsutusta ja listamenestystä keränneestä esikoisesta on kulunut vasta yhdeksän kuukautta, occult rock -genreen liitetty seitsenhenkinen yhtye julkaisee jo uuden 25-minuuttisen EP-levyn Astral Sabbat. Surf-sävyihin nojaavan nimikkohitin lisäksi levy sisältää 15-minuuttisen eepoksen More Than Living sekä Shocking Blue -coverin Long And Lonesome Road.

Astral Sabbatin kolme kappaletta eivät ole sessioylijäämiä, vaan yhtye koki parhaaksi levyttää nämä kevätkesän mittaan muotoutuneet sävellykset omaksi kokonaisuudekseen. ”Halusimme antaa näille teoksille täysin oman ääniväylänsä, jotta kuuntelija pystyy antamaan niille täyden huomionsa. EP on tähän tarkoitukseen juuri sopiva formaatti, ja todellakaan ei ole kyse mistään äkkiä kyhätystä välityöstä. EP ei aina ole kirosana”, toteaa kitaristi Thomas Corpse.

EP-levyn äänitti ja tuotti myös debyytistä vastannut ruotsalainen Tore Stjerna, jonka Necromorbus Studio on Watainin ja monien muiden yönmustien artistien luottopartneri. Yllättävän covervalinnan, lähinnä superhitistään Venus tunnetun Shocking Bluen kappaleen Long And Lonesome Road Corpse toteaa juontuvan lapsuuteensa. ” Todella ajaton kappale, ja aivan järkyttävän hienot melodiat. Halusimme tuoda sitä esiin oman musiikkimme ystäville, ja toivottavasti joku löytyy The Shocking Bluen musiikin kauttamme. Olin kuullut kappaleen joskus hyvin nuorena, ja nyttemmin monien polkujen jälkeen se palasi luokseni uudelleen.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

CD:nä, vinyylinä ja diginä saataville tulevan teoksen julkaisee Svart Records 22.2. Ensimmäinen maistiainen levyltä tulee olemaan Riot Unitin toteuttama musiikkivideo Astral Sabbat, joka julkaistaan maanantaina 4.2.