Jess and the Ancient Ones -jäsenistön sivuprojektilta The Exploding Eyes Orchestralta debyyttialbumi kesäkuussa

The Exploding Eyes Orchestra 2015Sillä välin kun kuopiolaistaustainen Jess and the Ancient Ones toipuu viimesyksyisestä King Diamond –kiertuepestistään ja valmistautuu kesällä odottaviin toisen albuminsa studiosessioihin, The Exploding Eyes Orchestra esittää albumillisen verran ajatonta rockmusiikkia. Räväkästi nimetty kombo muodostui JATAOn toisen säveltäjän Thomas Corpsen tarpeesta löytää lisäkanava vuolaana pulppuavan sävellystyönsä tulosten sille osalle, joka ei pääbändin linjaan sovi. Corpse toteaakin, että The Exploding Eyes Orchestran idea on olla muotoaan tapauskohtaisesti tarvittaessa muuttava kollektiivi, joka ei sitoudu perinteisen bänditoiminnan lainalaisuuksiin.

Nyt kesäkuussa julkaistava ”I” -niminen albumi on koostettu vuosien 2013 ja 2014 taitteessa pidetyistä sessioista, ja sen biisimateriaali kurkottaa pitkälle 60-70 -luvun klassisen rockmusiikin suuntaan. Levyn nimi on sikäli enteellinen, että vuoden 2016 keväällä on odotettavissa vielä toinen saman Kuopion syövereissä pidetyn session hedelmistä ammennettu täyspainoinen täyslaidallinen modernisti vanhanaikaista rockmusiikkia.

The Exploding Eyes Orchestran esikoisalbumin julkaisee Svart Records 12.6.2015, ja ensimmäinen maistiainen levyltä on nimeltään ”My Father The Wolf”, ja sen voi kuunnella täältä:

The Exploding Eyes Orchestra My Father The Wolf 2015Kappalelista:
1. The Smoke
2. Crazy Heart
3. My Father The Wolf
4. Drawing Down The West
5. Two-Zero 13
6. Black Hound
7. Farewell to All-In-One

Kommentoi julkaisua