Jessi Frey suuntaa kohti raskaampaa industrialia uudella singlellään ”A Thousand Cuts”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 20.2.2022

Industrial metal -bändi Velcran riveistä tutuksi tullut Jessi Frey palasi musiikin pariin vuonna 2019 julkaisemalla tumman synapop-soololevyn ”Villainess”. Kehuja saanut debyytilevy saa nyt jatkoa, kun Frey julkaisee helmikuun 25. päivä toisen albuminsa ”Warrior”. ”Warrior” on ottanut harppauksen raskaampaan soundiin, jossa kuullaan kaikuja niin Velcrasta kuin ”Villainessistakin”. Levyltä saadaan nyt maistiaisiksi uunituore single ”A Thousand Cuts”.

””A Thousand Cuts” oli alun perin tarkoitettu ”Villainess”-levylle, mutta se ei vaan meinannut millään valmistua. ”Warriorin” industriaalimpi suunta lisäsi reilun annoksen rokkia alun perin vahvasti synthwave-henkiseen biisiin, ja johan rupesi lyyti kirjottamaan. Sanoitukset käsittelevät ulkopuolisuuden tunnetta. Toisaalta olisi mahtavaa ja helppoa kuulua johonkin ryhmään ja uskoa johonkin totuuteen, mutta se vaatii aina sitoutumista ideologiaan, joka loppupeleissä iskee aina näpeille”, kertoo Frey.

Viime aikoina cover-kappaleiden äärellä viihtynyt laulaja julkaisi tammikuussa tyylikkään musiikkivideon Tina Turnerin Mad Max -elokuvaan tekemästä ”We Don’t Need Another Hero” -kappaleesta. Lisäksi Frey on ollut yhteistyössä Turmion Kätilöiden MC Raaka Peen kanssa. Kaksikko julkaisi tammikuussa oman versionsa KMFDM-klassikkobiisistä ”Bloodsport”, joka sai seurakseen näyttävän musiikkivideon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Minulle industrial-musiikki on ollut se perusta, jonka pohjalta olen aina tehnyt musiikkia. Halusin, että tämä levy soundaa nimenomaan vanhan koulun klassiselta industrialilta kuten Nine Inch Nails, Skinny Puppy ja KMFDM, jolta myös lainasin kappaleen ”Bloodsport” tulevalle albumille. Tämä albumi rokkaa ja tanssittaa, mikä onkin se paras yhdistelmä”, jatkaa laulaja.