Jessi Freyn toinen sooloalbumi on sekoitus futurismia ja kaikuja menneisyydestä

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 31.3.2022

Velctra-yhtyeestä tuttu Jessi Frey on saanut valmiiksi toisen sooloalbuminsa ”Warrior”. Freyn soolotuotannossa kuuluu rehellinen rock, joka yhdistyy mielenkiintoisiin industrial-ja electrosoundeihin.

Pidän siitä, kuinka albumin avausraidassa ”Future Hackers” on yhdistetty mielenkiintoisesti electrosoundeja sinfonisempaan rockiin. Freyn suoraviivainen laulu on ihailtavan puhtaan kuuloista, mutta uskon, että Freyn laulussa riittäisi paukkuja suurempaankin volyymiin. ”A Thousand Cuts” jatkaa elektronisemman synthwaven yhdistelyä Jessin puhtaaseen rocksoundiin. Kappaleessa on aitoa 80-luvun tunnelmaa ja ylikuumenneen kreppiraudan käryä. ”Antifragile” on puolestaan rockia tarpeeksi rosoisella otteella.

Jessi Frey on tehnyt albumille hienon, hillityn, tulkinnan 80-luvun klassikosta ”We Don’t Need Another Hero”. Frey ottaa tämän Tina Turnerin kappaleen omiin nimiinsä, kunnioittaen klassikkoa. Seuraavana kuultu ”Bloodsport” yhdessä Turmion Kätilöiden Mc Raaka Peen kanssa, on energistä uhkaavuutta tihkuva industrial-pläjäys. Kappale toimii varsin mainiona dialogina, mutta siinä olisi potentiaalia kovempaankin pyöritykseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Seuraavana kuultu ”Hooked Hacked Hijacked” on viihdyttävä, ja pitää sisällään ripauksen kujeilevaa viehätysvoimaa. ”Never Going Backistä” jää hyvä fiilis, vaikka kokonaisuus jää hieman lähtötelineisiin. Kappale toimii melodiallisesti kuitenkin varsin mainiosti. Albumin päättää ”Deep Fake”, jossa on hyvä draivi. Kappale pysyy hyvin linjassaan jo kuullun kanssa.

”Warrior” on kokonaisuudessaan raikas ja se uhkuu naisenergiaa. Albumin tunnelmaan upotessa voi melkein kuvitella itsensä tanssimassa karun hillitysti neonvalojen keskellä, tuntemattomalla maaperällä, jossa menneisyys sekoittuu hullunkuriseen futurismiin. Paikassa, jossa ihmiset verhoutuvat anonyymeiksi hahmoiksi liian suurten aurinkolasien taakse, jottei liian kirkas tulevaisuus räjäyttäisi verkkokalvoja.

Kappalelista

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
  1. Future Hackers
  2. A Thousand Cuts
  3. Antifragile
  4. We Don’t Need Another Hero
  5. Bloodsport (Featuring Mc Raaka Pee)
  6. Hooked Hacked Hijacked
  7. Never Going Back
  8. Deep Fake

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy