Jesus Christ Superstar -musikaali saa maailmanensi-iltansa Hartwall Arenalla tammikuussa 2022

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.8.2021

Ruotsin suurimpiin musikaalitähtiin lukeutuva Peter Jöback ja The Ark -yhtyeestä tunnetuksi tullut Ola Salo nähdään uuden Jesus Christ Superstar -musikaalin pääosissa. Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen kirjoittama klassikkoteos esitetään Suomessa kahdesti ennen kuin se jatkaa matkaansa areenakiertueelle Ruotsiin. Suomen esitysten lipunmyynti alkaa maanantaina 30.8.2021 klo 9 Ticketmasterissa.

Musikaalitähti Peter Jöback ja The Ark -yhtyeen näyttävänä keulakuvana tunnetuksi tullut Ola Salo lukeutuvat molemmat Ruotsin tämän hetken merkittävimpiin taiteilijoihin. Menestyksekkäistä musiikkiuristaan tunnetut artistit eivät kuitenkaan ole koskaan aiemmin esiintyneet yhdessä missään suurtuotannossa. Miehet on nähty yhdessä lavalla vain vuoden 2015 Melodifestivalen-kilpailussa. Tammikuussa 2022 asia kuitenkin muuttuu, kun miehet esiintyvät Helsingissä maailmanensi-iltansa saavan Jesus Christ Superstar -musikaalin pääosissa. Peter Jöback nähdään menestysmusikaalin Jeesuksena ja Ola Salo näyttelee Juudasta.

Helsingistä Ruotsin areenakiertueelle jatkava musikaali on suunniteltu suurille areenoille. Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen jo 1970-luvulla kirjoittaman teoksen ohjaa Fredrik ”Benke” Rydman, joka tunnetaan Ruotsissa useista menestyksekkäistä ohjauksistaan sekä muun muassa Måns Zelmerlöwin Euroviisut voittaneen Heroes-kappaleen lavashow’sta. Rydman vastaa myös isolla kokoonpanolla toteutettavan Jesus Christ Superstar -musikaalin lavastuksesta. Esityksen kieli on englanti.

Oltuani Jeesuksen roolissa aiemmin on Juudaksen saappaisiin astuminen minulle jännittävä uusi haaste. Ja oikeastaan unelma, joka minulla on ollut teini-iästä lähtien. Juudaksen rooli Jesus Christ Superstar -musikaalissa on uskomattoman hieno ja lisäksi se sisältää musiikkihistorian parhaita kappaleita. Tuntuu uskomattoman hienolta päästä tekemään tämä esitys yhdessä Peterin kanssa. Urapolkumme ovat risteilleet jo vuosikymmeniä – nyt pääsemme vihdoin tekemään yhteistyötä saman esityksen parissa. Olen täysin vakuuttunut myös siitä, että Peter tulee loistamaan Jeesuksen roolissa”, Ola Salo sanoo.

Olen jo pitkään halunnut päästä esittämään Jesus Christ Superstar -musikaalia. Mielestäni se on yksi musikaalihistorian parhaista teoksista. Nyt tämä tilaisuus viimein tuli, mikä tuntuu aivan fantastiselta. Etenkin kun saan tehdä tämän yhdessä Ola Salon kanssa”, Peter Jöback sanoo.

Jesus Christ Superstar on Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen sanoittama rockooppera. Jeesuksen ja Juudas Iskariotin keskinäistä suhdetta ja Jeesuksen elämän viimeistä viikkoa kuvaava rockooppera julkaistiin ensin albumina vuonna 1970. Levyllä Jeesuksen osan lauloi Ian Gillan ja Juudaksen Murray Head. Jesus Christ Superstarin ensimmäinen lavaesitys sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1971.

SHOW:
Jesus Christ Superstar

Perjantai 28.1.2022 klo 19.30 Hartwall Arena, Helsinki (maailmanensi-ilta)
Lauantai 29.1.2022 klo 19.30 Hartwall Arena, Helsinki
Ovet klo 18.30
Esitys on englanninkielinen.

LIPUT:
Myyntiin ma 30.8.2021 klo 9
Palvelumaksuineen 109,50€ / 89,50€ / 69,50€ / 59,50€

My Live Nation -presale pe 27.8. klo 10 – la 28.8. klo 10. Rekisteröidy osoitteessa livenation.fi/register