Jet Black Roots – s/t

jet black roots - stKokkolalainen hard/blues/grunge rock -yhtye syntyi laulaja-rytmikitaristi JJ Mustosen ja rumpali Nikkarin yhteistyöstä vuonna 2011. Lukuisten jäsenvaihdosten jälkeen alkuperäisjäsenten Mustosen ja Nikkarin rinnalle liittyivät basisti Joona Niininen sekä soolokitaristi Nikke Piispanen vuoden 2013 – 2014 aikoina. Tämä kokoonpano on pysynyt yhteistyössä ja aktiivisena näinäkin päivinä.

Muutamat baari- ja yksityistilaisuuskeikat eivät ole hidastaneet ukkojen toimintaa, sillä Jet Black Roots on käynyt äänittämässä esikoisdemonsa Studio 3rd Trackissa keväällä 2014. Ensimmäinen ”promodemolevy” koostuu kolmesta kappaleesta: ”Cold-Blooded”, ”Jet Black Blues” ja ”Rivers”. Myöhemmin saman vuoden syksyllä bändi päätti vielä äänittää ”salaisessa underground-studiossa” kolme uutta kappaletta, ”Four-Leaf Clover (live-setup)”, ”Soul on Fire (live-setup)” ja ”Moonshine”, jotka julkaistiin samalla demolla aikaisemmin äänitettyjen kappaleiden kanssa. Näin syntyi Jet Black Rootsin ensimmäinen fyysinen demo, joka on julkaistu 5. tammikuuta 2015. Demosta on painettu rajoitetusti 100 kappaletta.

Jet Black Rootsin tyyli kulkee tämän demon perusteella vahvasti bluesin maisemissa. Grungen soundimaailmassa pyöriviä hard rockin vivahteita löytyy osittain nopeatempoisista kappaleista, mutta bändin musiikin voisi luokitella western-tyyliseksi pubimusiikiksi. Kuunnellessani demoa voin kuvitella istuvani paikallisessa pubissa juomassa yhden tai kaksi olutta ja kuuntelemassa taustalta hyvää blues rockia.

Demo kallistuu suurimmaksi osaksi blues-kuvioiden jammailuun, mutta kyllä myös persuuksiin potkivia osuuksia löytyy. Kappaleet ”Rivers” ja ”Jet Black Blues” osoittautuvat allekirjoittaneen lempiviisuiksi.

Kuuden kappaleen demo on todella mielenkiintoinen julkaisu. Kappaleisiin pääsee helposti mukaan, vaikka kaksi ”live-setup”-ottoa ”Soul on Fire” ja ”Four-Leaf Clover” ovat hieman tönkönkuuloisia studiokappaleisiin verrattuna. Toisaalta nämä live-otot voivat olla kivaa bonusta ja tarjoavat pientä vaihtelua kuuntelijoille. Itse olisin loppujen lopuksi kallistunut siihen, että kappaleet olisi äänitetty ja tuotettu samalla lailla kuin aikaisemmatkin viisut.

Jet Black Roots on erityisen mielenkiintoinen bändi. Ei ehkä vielä aivan omalaatuinen, mutta annan sen vielä anteeksi, koska bändi on vasta alkutaipaleella. Olen kerran kuullut Jet Black Rootsin elävänä lavalla ja perkele, että se kuulostaa livenä vielä paremmalta kuin demolla. Suosittelen tutustumaan tähän porukkaan, ja eritoten kannattaa käydä katsomassa, mikäli tulee vastaan! Erityisesti blues rockin diggareille Jet Black Roots on oiva valinta.

8/10

Kappalelista:
01. Cold-Blooded
02. Jet Black Blues
03. Rivers
04. Moonshine
05. Four-Leaf Clover (Live in a Basement)
06. Soul on Fire (Live in a Basement)

Jet Black Roots Facebook

Jet Black Roots Soundcloud

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua