Jethro Tull julkaisi uuden albuminsa kolmannen singlen: tältä kuulostaa albumin nimikkoraita ”The Zealot Gene”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 12.1.2022

Yli 50 vuotta uraa taittanut brittiläinen rockyhtye Jethro Tull ilmoitti viime kesänä, että se aikoo julkaista lähes 20 vuoden tauon jälkeen uuden albumin. Tuolloin albumin nimeksi julkistettiin ”The Zealot Gene” ja julkaisijaksi Sonyn alaisuudessa toimiva InsideOutMusic. Muu tieto pidettiin salassa. Loppuvuodesta albumilta julkaistiin kaksi singleä, ”Sad City Sisters” ja ”Shoshana Sleeping”.

Nyt on kuitenkin tiedotettu, että tuleva albumi ”The Zealot Gene” julkaistaan 28. päivä tammikuuta. Samassa yhteydessä yhtye julkaisi albumin kolmannen singlen, joka on albumin nimikkokappale. Kappaleen musiikkivideon on ohjannut Sam Chegini, joka on vastuussa myös ”Sad City Sisters” -musiikkivideon ohjauksesta.

Yhtyeen laulaja Ian Anderson kuvailee ”The Zealot Gene” -kappaletta seuraavasti:

”Nimikappale tarjoaa monia viittauksia radikaaliin populistiseen johtajuuteen. Lyriikkana se tiivistää mielestäni yhteiskunnallisten suhteiden kahtiajakavan luonteen ja radikaalit näkemykset, jotka ruokkivat vihaa ja ennakkoluuloja kenties enemmän kuin koskaan aiemmin. Ehkä voit kuvitella, ketä olen ajatellut kappaletta kirjoittaessani, mutta todellisuudessa tällä hetkellä on luultavasti ainakin viisi näkyvää diktatuurista hahmoa, jotka sopivat kuvaukseen.”

Voit katsoa kaikki kolme jo julkaistua musiikkivideota tästä:

Screenshot