Jinjer-solisti Tatiana Shmailyuk yhtyeen suosiosta: ”En pidä meitä ympäröivästä hypestä!”

Ukrainalainen metalliyhtye Jinjer on herättänyt viime aikoina valtavaa kiinnostusta metallimusiikin kuuntelijoissa ympäri maailmaa. Vastikään ”Macro”-nimisen albumin julkaisseen yhtyeen solisti Tatiana Shmailyuk on kertonut Super Metal Worldin haastattelussa muun muassa yhtyeen biisinkirjoitusprosessista, suosion aiheuttamista tuntemuksistaan sekä itsetunnostaan.

Shmailyukin mukaan hän ei itse osallistu biisien säveltämiseen, vaan sen tekevät yhtyeen muut jäsenet solistin mielipidettä kyselemättä. Shmailyuk sen sijaan kirjoittaa kappaleiden lyriikat ja muokkaa niitä kappaleisiin sopiviksi. Esimerkiksi Jinjerin tähänastisen uran suurimmaksi hitiksi muodostunutta ”Pisces”-kappaletta Shmailyuk kuvailee hyvin henkilökohtaiseksi, ja hän harmitteleekin, että kappale menetti taikansa valtaisan suosion myötä. ”Kappaleesta tuli viraali, enkä pidä siitä. En pidä meitä tällä hetkellä ympäröivästä hypestä”, toteaa Shmailyuk. Menestyksen aiheuttamista paineista Shmailyuk kertoo puolestaan seuraavasti:

”Voin puhua vain omasta puolestani mutta tunnen menestyspaineita. Tunnen hieman paineita mutta olen varma, että ihmiset puhuvat, että ’okei, tätähän sinä halusit, joten älä valita’. Sanon, että kun haaveilin laulajanurasta bändissä, olin 11, ja usko pois, minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että muusikoilla on aivan oma maailmansa. Minulla ei ollut siitä aavistustakaan. En lukenut artikkeleja tai katsonut haastatteluja, koska minulla ei ollut ensinnäkään internet-yhteyttä tietokoneessani. Luulin kaiken olevan pelkkää vitun satua. Eihän se tietenkään ole niin. En arvannut, että minun on tehtävä niin paljon haastatteluja. Luulen, että muusikkona oleminen on täysin erilaista 2000-luvulla kuin se oli viime vuosituhannella, ysärillä, 70- ja 80-luvuilla. En voi kuitenkaan tehdä vertailua, koska en ole elänyt noina aikoina.”

Koko 50-minuuttisen haastattelun voit kuunnella täältä.

Kommentoi julkaisua