Job For A Cowboy – Sun Eater

Job For A Cowboy julkaisee uuden ”Sun Eater” -levynsä marraskuun yhdestoista päivä. Kyseessä on bändin neljäs täyspitkä julkaisu. Uransa alkuvaiheilla Job For A Cowboy tunnettiin deathcoren kärkipään bändinä, joka kumminkin karisti ”coret” musiikistaan hyvin nopeasti ja on ollut toisesta levystään lähtien lähimpänä perinteisempää death metallia. Uransa alun ”määrittely” aiheuttaakin sen että moni ei ota bändiä ”vakavissaan”. Nyt on aika riisua genrepoliisin hanskat ja keskittyä olennaiseen, nimittäin hyvään musiikkiin.

”Sun Eaterin” pyörähtäessä käyntiin on heti selvää, että nykypäivän Job For A Cowboy on ihan eri peto, kuin pari levyä sitten. Kaukana on äärinopeuksinen ja ylitekninen suorittaminen, sekä korvia puuduttava äänivalli. Uusi Job For A Cowboy ottaa vaikutteensa jostain Mastodonin ja vanhemman Opethin välimaastosta, eli progressiivista menoa on tarjolla. Levy on aikaisempia verraten todella rauhallinen ja tunnelmallinen. Pääpaino ei ole enää nopeudessa vaan raskaassa yleissoundissa ja monipuolisissa biiseissä. Kappaleet kulkevat jouhevasti eteenpäin ja tekniset välikohdat eivät ole väkinäisesti kasaan laitettuja, vaan ne oikeasti tuovat jotain biiseihin. Melodiset kitaroinnit tuovat lisää jämäkkyyttä bändin soittoon ja kappaleet saavat reippaasti tarttuvuutta. Basso on todella pinnassa ja monet monimutkaisimmista kuviosta tulevatkin basson ja rumpujen toimesta, jolloin kitarat jäävät surisemaan raskaasti. Vokaalit hoituvat tuttuun tyyliin matalalla korinalla ja räkäisellä huudolla. Hitaammalla yleistempolla tulevat biisit mahdollistavat sen, että molemmille tyyleille jää hyvin tilaa.

Job For A Cowboy on vallan positiivinen yllättäjä uudella levyllään. Bändi on lähtenyt uusiutumaan oikeaan suuntaan ja on saanut kasattua sangen miellyttävän kuuloisen levyn. Suosittelen kaikkia modernista death metallista pitäviä tutustumaan bändin uutukaiseen.

9/10

Kappalelista:
1. Eating the Visions of God
2. Sun of Nihility
3. The Stone Cross
4. The Synthetic Sea
5. A Global Shift
6. The Celestial Antidote
7. Encircled by Mirrors
8. Buried Monuments
9. Worming Nightfall

https://www.facebook.com/jobforacowboy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua