Joensuu 1685 julkaisee uuden levyn yli vuosikymmenen odotuksen jälkeen: uusi kappale ”Light In The Heart Of Our Town” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.5.2020

Lumisien peltojen ympäröimässä pienessä punaisessa studiorakennuksessa Pohjanmaalla äänitettiin Joensuu 1685 -yhtyeen täyspitkää albumia nimeltä ”ÖB”, joka jäi viimeistelemättä yhtyeen jäädessä yllättäen tauolle vuonna 2010. Tauko kesti kahdeksan vuotta. Yhtyeen palattua esiintymislavoille Flow-festivaalilla vuonna 2018 palasivat Mikko, Markus ja Risto Joensuu myös kesken jääneen albuminsa pariin.

”ÖB” äänitettiin uudestaan ja päivitettiin osin sanoituksiensa, sovitustensa ja sävellyksiensä puolesta kuitenkin kunnioittaen alkuperäistä visiota albumista. Levyn varhaisimmat sävellykset ja sanoitukset ovat vuodelta 2009, tuoreimmat vuodelta 2019. Levy on kulttimaineeseen nousseen Joensuu 1685 -yhtyeen toinen täyspitkä albumi ja nauttinut Suomen indiepiireissä maineesta levynä, jonka moni olisi suonut kuulevansa – nyt tuo kuuleminen on vihdoin mahdollista. Levyn kiinnostavuutta ovat entisestään lisänneet Mikko Joensuun sekä Risto ja Markus Joensuun Siinai-yhtyeen kansainvälisesti tunnustetut albumit ja urat, jotka seurasivat Joensuu 1685 -yhtyeen tauolle jäämistä.

”ÖB” on teemallinen levy, joka osin sekä sävellyksien että sanoitusten kautta tutkii Mikko, Markus ja Risto Joensuun oletetun yhteisen esi-isän, Peter Krookin (synt. 1685), tarinaa. Tarinassa Krook on vangittuna välitilaan Pohjanmaan laakeisiin ja pysähtyneisiin maisemiin vailla paikkaa minne mennä tai minne palata. Krook etsii vapahtajaansa kaupungin valoista, meren sylistä, rakastajansa iholta, unistaan, marketin hyllyjen välistä ja houreisista näyistään. Albumi toimii vertauskuvana sille matkalle, jonka yhtye on kulkenut levyn ensisoinnun syttymisestä sen viimeisen soinnun hiljenemisen hetkeen saakka. Levyllä on mittaa noin tunti, mutta sen sisällä soi vuosikymmen ja enemmän, kätkien sisäänsä alkuja, loppuja sekä elämän jatkuvaan muutokseen suostumista.

”Kun palasimme ÖB:n ääreen, saimme uudestaan upota virtaan, josta ammensimme ja edelleen ammennamme. On suurta kotiinpaluun juhlaa ja täysin ainutlaatuista julkaista jotain näin pitkään mieliemme aallokossa hioutunutta ja antaa se vihdoin kuulijoille.”

Joensuu 1685 tarjoaa esimakua tulevalta albumilta, kun yhtyeen uusin single ”Light In The Heart Of Our Town” ilmestyy digitaalisesti 29.5.2020. Voit kuunnella kappaleen Svart Recordsin YouTube-kanavalta tästä:

Joensuu 1685 julkaisee myös ensimmäiset levyjulkaisukiertueensa konserttipäivät, joista ensimmäinen järjestetään 23.10. Helsingin Ääniwallissa. Sen jälkeen kiertue jatkuu 4.12. Turun Dynamon, 12.12. Espoon Sellosalin sekä 18.12. Hämeenlinnan Suisto-klubin kautta 19.12. Tampereen Tullikamarille. Lisää keikkoja ja tietoja ennakkolippujen myynnistä ilmoitellaan lähiaikoina.

Joensuu 1685:n ”ÖB” julkaistaan mustana ja rajoitettuna läpikuultavana vinyylipainoksena, digitaalisesti sekä CD:nä 9.10.2020. Levyn julkaisun hoitaa Suomessa Svart Records, ja muualla maailmassa julkaisijana toimii norjalainen Gems Records. ”ÖB” on tilattavissa ennakkoon Svart Recordsin verkkokaupasta osoitteessa https://svartrecords.com/product/joensuu1685-ob-album/

https://www.facebook.com/joensuu1685/
https://www.instagram.com/joensuu1685_official

Joensuu 1685: ”ÖB”
Hey, My Friend (We’re Here Again)
Sweet Saviour
All Around You
Light In The Heart Of Our Town
Gloria
The Most Luckiest Man
Running In Our Graves
I’m In Paradise

Joensuu 1685 – Keikat
29.8. Tallinna, Tallinn Music Week
23.10. Helsinki, Ääniwalli – levyjulkaisukonsertti
Ennakkoliput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/69561
4.12. Turku, Dynamo
12.12. Espoo, Sellosali
Ennakkoliput: https://bit.ly/sellos20-jns1685
18.12. Hämeenlinna, Suisto
19.12. Tampere, Tullikamari/Klubi
Ennakkoliput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/69562

Luetuimmat

Uusimmat