John Petrucci hämmästelee naisten vähäistä määrää Dream Theaterin keikoilla: ”Haluaisin nähdä enemmän naisia tulevan keikoillemme”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.12.2021

Moni progressiivisen metallin fani on saattanut katsoa keikoilla ympärilleen ja todeta, että paikalla on usein harvinaisen vähän naisia. Tai ainakin näin vaikuttaisi olevan asian laita genren jättiläisiin lukeutuvan Dream Theaterin kohdalla.

Yhtyeen kitaristi John Petrucci ainakin tuntuu hämmestelevän naisten puutetta progekonserteissa. Hän vastasi seuraavasti Metal Hammerin lukijan esittämään humoristiseen kysymykseen siitä, onko Dream Theater koskaan ajatellut käyttää keikkojensa vähäistä naistenvessajonoa markkinointitakniikkana:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Tuo oli hauska kysymys! En ole varma, miksi se on noin. Tein juuri kolmannen kitaraleirini nimeltä John Petruccin Guitar Universe, ja minulla on paljon vierailevia opettajia. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vaimoni Rena tuli vierailevaksi kouluttajaksi – hän on kitaristi Meanstreakista, joka on naispuolinen thrash-bändi, ja hän soittaa nykyään [naispuolisessa Judas Priest -tribuuttibändissä] Judas Priestessissä.

”Kahta lukuun ottamatta kaikki leiriläiset olivat miehiä. Keskustelimme siitä, miksei tämän genren leireille ja konsertteihin tule enemmän naisia. Naispuolisia soittajia ja rumpaleita on vaikka kuinka paljon, mikseivät he tule keikoille? Olemme nähneet DT-yleisön kasvaneen viime aikoina, mutta suhde on edelleen kaukana, ja ihmettelen aina, miksi. Haluaisin nähdä enemmän naisia tulevan keikoillemme!”

Bändin uusi albumi ”A View From Top Of The World” ilmestyi juuri.