John Smith Rock Festival saapuu jälleen – Muutama poiminta liekehtivästä kattauksesta

Kirjoittanut Outi Puhakka - 27.6.2022

John Smith -festari vetää vastustamattomasti puoleensa ja houkuttelee varaamaan majoitusta Laukaan suunnalta. John Smith Rock Festivalia juhlitaan 21.-23. heinäkuuta. Kolmipäiväisen festarin kattaus on erityisen herkullinen, joten muutaman päiväkohtaisen tärpin valikoiminen on vaikeaa. Tuntuu myös aivan käsittämättömän hienolta päästä hehkuttamaan suomalaisten artistien lisäksi ruotsalaisia, saksalaisia ja australialaisia yhtyeitä! Pari vuotta on menty festareilla vahvasti kotimaisin voimin mutta viimein saadaan myös vieraita ihan ulkomailta. Mieletöntä! 

Kolmipäiväinen festari korkataan torstaina, jolloin paikalle saadaan ruotsalainen Dark Tranquility. Dark Tranquility julkaisi uuden levyn ”Moment” vuonna 2020, joten live-esiintymisen janoa epäilemättä riittää. 

Torstain mielenkiintoinen kotimainen poiminta on Northern Kings, joka tuo lavalle pitkän tauon jälkeen suomalaisen metallin suurimmat raspikurkut Jarkko Aholan, JP Leppäluodon, Tony Kakon ja Marko Hietalan. Northern Kings julkaisi edellisen albuminsa jo vuonna 2008, joten tovi on vierähtänyt myös edellisestä yhteisesiintymisestä.

Perjantailta odotan erityisesti saksalaisen Powerwolfin susiteatteria. Yhtye tietää, miten yleisöä viihdytetään power metalin voimin. Powerwolf ei piittaa, onko kyseessä pieni klubikeikka vai suuri festarilava, vaan yhtye onnistuu aina ottamaan yleisönsä näyttävällä esiintymisellään.

Lost Society julkaisi toukokuussa uuden singlen ”112”, eikä äkkiseltään ole toista yhtyettä, joka vetäisi yhtä energisesti joka ikistä livevetoaan. Lost Society kuuluu tällä hetkellä ehdottomasti Suomi-metallin kärkinimiin ja moshpitin uhka tai mahdollisuus leijuu epäilemättä tämän keikan yllä. 

Lauantain ja koko festarin eniten odottamani artisti on ruotsalainen Orbit Culture, jonka aggressiivinen ja hämmentävän groovaava meno on tällä hetkellä suurinta herkkua mustalle sielulleni. Orbit Culturen ”Carvings”-EP löytyi viime vuonna useiden Kaaoszinen toimittajien Vuoden levyt -listalta eikä suotta, sen verran tiukkaa tavaraa yhtye tarjoilee.

Lauantaina kotimaisen metallin soihtua kantaa Bloodred Hourglass, jonka ”Your Highness” -albumi oli yksi viime vuoden kirkkaimpia tähtiä. Yhtyeessä on sen verran vetoa, että se kannattaa kurkata kotimaan kamaralla nyt, kun vielä ehtii.

Yhtye joka sopii kesäfestareille on ehdottomasti australialainen Airbourne. Energinen rouhea rock viimeistelee täydellisesti lauantain kattauksen. Virvokkeet haltuun ja bailaamaan!

Airbourne

Tältä listalta jäi uupumaan auttamattomasti iso kasa erinomaisia yhtyeitä, joten suosittelen kurkkaamaan koko ohjelman festarin kotisivuilta.