Jolene – Stalkers Have No Heart

Kahta nostalgista tunnelmointigenreä kunnioittava yhdistelee 70-luvun klassista rockia ja 80-luvun stadionrockmeininkiä. Esikuvallisina innoittajina vaikuttavat esimerkiksi The Rolling Stones, Dire Straits ja Guns N’ Roses. Yhtye on perustettu vuonna 2010, mutta nykyisen lopullisen muotonsa se on saavuttanut alkuvuodesta 2011.

Hyvin helppokulkuisesta ja letkeästä rockista on siis kyse.  Jolene pyrkii vahvasti kunnioittamaan vanhoja kunnon rockin aikakausia ja onnistuukin siinä varsin mallikkaasti. Soundit kaikkineen tuovat mieleen 70- ja 80 -luvun suurimmat vaikuttajat. ”Stalkers Have No Heart” -EP julkaistiin lokakuussa 2011, ja tämä neljän biisin mittainen tuotos sisältää sopivan määrän vaihtelua, ja täten pitää mielenkiinnon yllä loppuun saakka. Levyn viimeinen kappale ”Pearl Necklace” nousee henkilökohtaiseksi suosikiksi ja tuo hyvän rockin elementit hieman hempeämmässä muodossa esille.

Kitarasoundit ja riffittelyt ovat juuri niin rock kuin on tarvekin, laulu särähtää välillä hieman epävireisenä korvaan ja hieman tulee myös  kopioinnin makua esille. Jolene on kuitenkin sujuvakulkuista rokkia, jota on helppo ja mukava kuunnella, levyn voi vaivatta kuunnella läpi useitakin kertoja. Laulupuoli tarkemmaksi ja sieltä täältä vähän joka osa-alueelta kulmia pyöreämmiksi, niin kyllähän toimii. Suosittelen!

7/10

Kappalelista:

01. Stop For A Minute
02. Just Asking
03. Coming Down
04. Pearl Necklace

http://www.myspace.com/joleneofficial

Kirjoittanut: Joni Vähämäki

Kommentoi julkaisua