Joniheyn Maailma on festival -debyyttialbumi julkaistiin tänään: katso video levyn nimikkokappaleesta

Kotimaisen elektronista rockia soittavan Joniheyn ”Maailma on festival” -debyyttialbumi julkaistiin tänään 18. kesäkuuta. Albumin nimikkokappaleesta on nyt julkaistu levyn julkaisun yhteydessä virallinen musiikkivideo ja voit katsoa sen tästä:

kertoo debyyttialbumistaan seuraavaa:

”Viime vuosi oli todella tapahtumarikas mun elämässä. Kesäkuussa 2020 solmin mun ensimmäisen levytyssopimuksen. Se oli iso virstanpylväs ja unelma mun elämässä. Tuntui uskomattomalta vihdoin päästä tekemään asioita levy-yhtiön kanssa.

Koko mun elämän oon soittanut instrumentteja, laulanut, kirjoittanut lauluja ja ylipäätänsä hengittänyt musiikkia. Vuodesta 2009 asti oon julkaissut omakustanteena musiikkia, ja tehnyt satoja keikkoja.”

Kesällä 2020 julkaistiin albumin ensimmäinen sinkku, ”Aamuun asti”, musiikkivideon kera. Biisillä fiittasivat Edi ja Dilemma. JoniHey kertoo omasta korona-ajastaan sekä tulevaisuuden suunnitelmistaan seuraavaa:

”Syksyllä 2020 koronarajoitukset lieventyivät ja pystyin myymään keikkaa sen verran, että olin valmis lopettamaan päivätyöt. Eli elämään mun unelmaa, pelkkää musaa.

Olen toiminut yrittäjänä yli seitsemän vuotta, ja sillä hetkellä toimin logistiikka-alalla. Lopetin päiväduunit ja kerkesin tehdä neljä keikkaa, kunnes keikkailu valtion toimesta kiellettiin. Tämä oli kaikille alalla oleville ahdistavaa ja on vieläkin, mutta valoa on jo näkyvissä.

Samaan aikaan mun sairaus, krooninen paksusuolentulehdus, iski todella pahasti päälle stressin takia. Olin hukassa, mutta musan tekeminen antoi voimaa ja antoi syyn keskittyä hyvään. Uudenvuoden vietin sairaalassa osastolla, ja mietin siellä, että kyllä kaikki vielä järjestyy. Halusin albumin valmiiksi ennen kesää. Ja halusin selviytyä talousahdingosta.

Perustin oman grilliravintolan, josta pystyy helposti myymään annoksia mukaan, ja aloin viimeistelemään ”Maailma on festival” -debyyttialbumia. Albumin iso kuva on ollut mulla päässä jo vuodesta 2017, se on ottanut hiljalleen omaa muotoaan ja matkan varrella oon tajunnut vasta sen, mitä mä oon ollut tekemässä.

Albumi pyytää sua lähtemään mukaan jonnekkin satumaiseen paikkaan, jossa kaikki on täydellistä, mutta elämässä se harvoin oikeesti menee niin. Siitä tämä kaikki kertoo. Mun mielestä se on rakkauden ja surun matka. Se on sanomaa siitä, että suruaikana rakkauden avulla pystyy kuka vaan nousta uudestaan ja tuntea elämän voiman. Oon julkaissut paljon musaa, mutta tämä on mun ensimmäinen albumi ja must tuntuu siltä, että tästä kaikki vasta alkaa. Kaikki biisit on hetkiä mun elämästä ja niiden hetkien tunnetilasta luotuja lyriikoita.

Biisit on paloja lähimenneisyydestä ja vuosien varrelta eletystä elämästä ja niistä on muotoutunut ihan omanlainen tarina ja se tarina saa lopullisen merkityksen, kun kuuntelee albumin alusta loppuun. Toivon että pääsen esittämään biisejä livenä mahdollisimman pian.”

Biisilista:
1. Intro
2. Maailma on festival
3. Aamuun asti
4. Aikakone
5. Sudenkorento
6. Jos sä pois meet
7. Adrenaliini
8. Kun tuuli käy
9. Mä tiedän milt tuntuu
10. Outro

Jonihey tunnetaan aiemmin rap-biiseistään. Esimerkiksi ”Jää mun luo” -kappale on striimannut reilusti yli miljoonan. Nyt artisti on palannut juurilleen rockin pariin.

Joniheyn tuottajana toimii omasta musiikkiurastaankin tunnettu Daniel Okas, joka on työskennellyt muun muassa Lukas Leonin, Mouhous-yhtyeen, Iso H:n, Dilemman, Junon, MEGA-Ertsin, Ahtin ja Hussan kanssa. Ja lisäksi Aleksi Ruotsalainen, joka tunnetaan myös Founding Neverland -yhtyeen kitaristina.

Kommentoi julkaisua