Jorma Kukko Bandin uusi jahtirock-single ”Suoraan vadilta” vie taidematkalle Rivieralle

(c) Timo Pyykkönen

Helsinkiläisen jahtirock-yhtye Jorma Kukko Bandin kakkossingle kuvaa herkullisin kääntein ranskalaisen maalarimestari Auguste Renoirin elämää. Haikean heleä kitarakappale sijoittuu Pariisiin Renoirin nuoruuden päiviin ja vanhuuden vuosiin Rivieralla Cagnes-Sur-Merin kartanossa.

Kappaleen nimi “Suoraan vadilta” viittaa Renoirin neuroottiseen tarkkuuteen tietyissä asioissa. Hän ei voinut sietää huonoja käytöstapoja ruokapöydässä ja todellakin poistui kerran pöydästä, kun yksi illallisvieras söi viinirypäleitä suoraan tarjoiluvadilta. Rypäleet pitää tietenkin ensin poimia omalle lautaselle.

Jorma Kukko Bandin soittajat ovat kaikki kovia maailmanmatkaajia ja purjehtijoita. Korona on lukinnut meidät Suomeen ja kaukokaipuu on valtava. Tämä biisi lievittää matkakuumettamme, toivottavasti myös kuulijoiden”, taiteilijanimellä Jorma Kukko esiintyvä laulaja-laulunkirjoittaja Jussi Karmala sanoo.

Sävellykseltään “Suoraan vadilta” ottaa vaikutteita Steely Dan -yhtyeen suosimista sointuvariaatioista ja suomalaisesta softrockista. Kappaleen videossa seikkaillaan Renoirin, Henri Matissen ja Paul Cezannen ateljeissa Etelä-Ranskassa, missä Jorma Kukko itse vieraili toissa kesänä ja sai inspiraation biisiin.

Jorma Kukko Bandin ensimmäinen single “Blackout” julkaistiin syyskuussa 2020. Se nousi ilmestyessään Rumban nettisivujen kansijutuksi ja herätti 15-sivuisen, paikoin raivokkaan keskustelun Punk in Finland -foorumilla.

yhtyeessä soittavat Jussi Karmala (kitara, urku, laulu), Matti Kari (basso, urut, tuotanto), Janne Tuominen (rummut) ja Juhani Lassila (kitara).

Kommentoi julkaisua