Jos etsit vaihtoehtoista hard rockia, saattaa Red Dead Roadkillin ”Sweet Songs Of Anguish” olla etsimäsi

Hampurista kotoisin oleva tuo oman raikkaan tuulahduksensa hard rockin ryvettyneeseen kenttään naisvokalistin ja kokeilevan tyylinsä puolesta. Laulajatar Raddin ääni on hard rockiin sopivasti hieman karhea, mutta ei liian yksipuolinen. Vaikka Radd onkin päävokalisti, kuullaan hänen lisäkseen lähes jokaisella kappaleella miespuolisia vokalisteja. Välillä vokaalit hoitaa yhtyeen kitaristi Bob Lee, toisinaan vierailevat solistit. Raddin ja miesten äänet sointuvat hienosti yhteen, ja toisinaan hyvien kappaleiden joukosta erottuu erinomaisia kappaleita. Tällaisia ovat esimerkiksi ”Unleash The Beast”, ”Cold” ja ”Good Night” -kappaleiden kaltaiset sävellykset.

”Sweet Songs Of Anguish” -albumilla on hyvä veto alusta alkaen, eikä saksalaisyhtye juuri hölläile levyllä. 12 kappaleesta ainoastaan kaksi edustaa kevyttä osastoa. Vaikka Red Dead Roadkill kuulostaa hyvältä aggressiivisena, ei saksalaisyhtyeen meno hyydy kevyemmällä ulosannillakaan. Erityisesti ”Somewhere Mr. Fate” ilahdutti itseäni kauniilla tunnelmallaan.

”Sweet Songs Of Anguish” on pitkälti vokalisti Raddin ja multi-instrumentalisti Leen käsialaa. Heidän lisäkseen albumilla on vieraillut liuta muusikoita, joista mieleenpainuvimmiksi jäävät vierailevien solistien osuudet. Erikoista kyllä, ainoastaan Roland Grapow’n vierailu on nostettu albumitiedotteessa esiin, vaikka Roach Fox on jättänyt äänensä ”Good Night” -kappaleelle ja Tobias Engelhardt ”Dying Daylle. Myös Jean Cortiksen taustalauluja lähes jokaisella kappaleella ei voi sivuuttaa, sillä miekkonen on hoitanut tonttinsa mainiosti. Cortisin suuren merkityksen takia onkin hieman erikoista, ettei häntä ole laskettu Red Dead Roadkillin viralliseksi jäseniksi.

Traagista kyllä, ”Sweet Songs Of Anguishin” kappaleita ei tulla hetkeen kuulemaan keikoilla Raddin laulamana. Laulajatar on jättänyt yhtyeen sen äänittämisen jälkeen, ja hänen tilalleen on tullut Redness. Samassa rytäkässä yhtyeen rivistö on kasvanut kaksipaikkaisesta viisipaikkaiseksi, kun kitaristi Dean Harper, basisti Sazzy O. ja rumpali Crash on otettu mukaan virallisiksi jäseniksi. Se, kuinka uusi kokoonpano ottaa muotonsa ja näyttää toimivuutensa, selviää ajan kuluessa.

Kokonaisuudessaan Red Dead Roadkillin ”Sweet Songs Of Anguish” ei ole lainkaan hullumpi. Pitkäsoitolta löytyy runsaasti hyviä kappaleita ja mielenkiintoisia ideoita, joiden hienous avautui minulle vähän kerrassaan. Hard rock, kuten moni muukin musiikkityyli, on pitkälti miesvokalistien hallitsema, joten kun vastaan tulee vastakkaisen sukupuolen edustaja johtama ryhmä, on se aina mukavaa vaihtelua. Erityisen mukavaa se on tietenkin silloin, kun niin solisti kuin muu yhtyekin ovat päteviä ja ovat onnistuneet luomaan jotain oman kuuloista. Jos kaipaat tavallisesta poikkeavampaa hard rockia, voi ”Sweet Songs Of Anguish” olla juuri sinun valintasi.

8-/10

Kappalelista:

 1. Unleash The Beast
 2. Lines Of Fire
 3. Hail To The King
 4. Cold
 5. Headlights
 6. Good Night
 7. Somewhere Mr. Fate
 8. Pretty In Silence
 9. Thorns Below
 10. Dying Day (feat. Roland Grapow)
 11. Songs Of Anguish
 12. Under Water

Red Dead Roadkill Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua