Jos kaipaat virtaa päivääsi, kuuntele Event Relentlessin ”Circle”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 26.2.2020

Juho Raidan, Lari Kelan, Henri Soisalon ja Joonas Ikosen muodostamasta Event Relentlessistä kuulee jo kauas, ettei kyseessä ole mikään aloitteleva untuvikkoyhtye vaan ammattitaitoinen ja kunnianhimoinen metallipumppu. Ja ihmekö tuo, kun alla on jo yli sata soitettua keikkaa ja kolme EP:tä.

Kotimaisen metallimusiikin kenttä on lavea, ja siellä on myös paikkansa Event Relentlessille. Suomalaisyhtye luovii metallimusiikin kentällä energisellä ja aggressiivisella ulosannillaan, jossa brutaalit lauluosuudet yhdistyvät saumattomasti puhtaisiin vokaaleihin. ”Stay Away” ja ”Pleasure & Pain” avaavat albumin väkivahvasti, eikä meno hyydy kolmannellakaan kappaleella, vaikka siltä löytyykin enemmän pehmeyttä.

Seitsemän kappaletta sisältävä ”Circle” on väkevä paukku, joka osoittaa, ettei yhtyeestä puutu energiaa saati soittotaitoa. Loistavina esimerkkeinä toimivat niin edellä mainitut kappaleet kuin levyn loppupuolelta löytyvät ”Worthless” ja ”Scream”, jotka ovat suorastaan hengästyttävää kuunneltavaa. Äänite kärsii kuitenkin hienoisesta itsensä toistamisesta, mikä vesittää jonkin verran kuuntelukokemusta. Siitä huolimatta ”Circle” on hyvin toimiva ja koukuttavakin albumi, joka pakottaa pistämään nimen Event Relentless korvien väliin muistiin.

7+/10

Kappalelista:

  1. Stay Away
  2. Pleasure & Pain
  3. Falling
  4. Razor Queen
  5. Worthless
  6. Scream
  7. Circle

Event Relentless Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat