”Jossain se on aina kolkutellut se ajatus että mitä jos julkaisisin oman sooloalbumin” – haastattelussa Aki Tykki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.2.2024

Happoradion keulakuvan Aki Tykin soolodebyytti ”Junantuoma” on julkaistu. Tykin yksitoista kappaletta sisältävä sooloalbumi on omaelämänkerrallinen julkaisu, jolla kuljetaan aina teini-iästä aikuisuuteen. Vaikka soololevyn kappaleet on kirjoitettu muiden kirjoittajien kanssa, ovat laulut pääosin Tykin omasta historiasta. Aki Tykki kommentoi:

”Nelisen vuotta sitten aloin tehdä musiikkia vakavammin myös muille artisteille, ja sen myötä olen tutustunut maamme parhaisiin lauluntekijöihin. Olen oppinut musiikin tekemisestä valtavasti uusilta kollegatuttavuuksiltani ja siksi oli alusta asti selvää, että soololevyni biisejä tehdään eri tyyppien kanssa.”

Albumilla kuullaan myös kappale ”Kai me selvitään”, jossa vierailee ukrainalainen, Suomessa sotaa paossa oleva laulaja Sofiia Yakovyshyna. Levyn päättää ”Lähtijän laulu”, joka on tehty yhteistyössä viime syksynä menehtyneen runoilija Aija Anderssonin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaaoszine istahti alas tiistaina 20. päivä helmikuuta oman studionsa uumenissa Aki Tykin kanssa ja keskusteli niin tuoreesta sooloalbumista kuin Tykin suunnitelmista myös Happoradion seuraavan albumin osalta. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Voit tilata Chaoszinen YouTube-kanavan tästä ja Kaaoszinen oman suomenkielisen kanavan puolestaan tästä. Tilaamalla kanavan tuet sivustomme toimintaa, eikä se maksa mitään.

Voit kuunnella Aki Tykin uran ensimmäisen sooloalbumin ”Junantuomat” kokonaisuudessaan tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Luetuimmat

Uusimmat