Joulukuun Hellfire-metallifestivaali siirtyy toukokuulle – Tapahtuma Helsingissä, Oulussa ja Tampereella

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.11.2020

Joulukuun puoliväliin kolmelle paikkakunnalle ympäri Suomen suunniteltu HELLFIRE 2020 – Metal Festival On Tour -tapahtuma siirtyy toukokuulle. Tämä metallikansan suurjuhla pidetään 20.5. Tampereella Olympia-korttelissa, 21.5. Helsingissä Tapahtumakeskus Telakassa ja 22.5. Oulussa Club Teatriassa.

Joulukuuksi ostetut liput käyvät sellaisinaan toukokuun konserttipäiville. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, on liput mahdollista palauttaa lippukauppaan viimeistään 23.1.2021.

HELLFIRE 2020 – Metal Festival On Tour -tapahtumassa nähdään joka kaupungissa viisi kovaa kokoonpanoa maamme metallimusiikin huipulta, joista Rytmihäiriö, Kalmah ja Brymir joka paikkakunnalla sekä …and Oceans Helsingissä ja Wolfheart Oulussa ja Tampereella. Dead Shape Figure esiintyy Tampereella ja Helsingissä, mutta ei pääse Oulun-tapahtumaan ja korvaaja ilmoitetaan pian.

Festivaalin yhtyeistä ”surmacorea” soittava Rytmihäiriö on ollut toiminnassa jo yli 30 vuoden ajan ja julkaissut kaikkiaan seitsemän studioalbumia. Kalmahin viimeisin albumi on vuodelta 2018, ja yhtye on hankkinut itselleen vakiintuneen ihailijakunnan melodisen death metalin hiteillään. Vuonna 2006 perustettu Brymir puolestaan täyttää festivaalin ohjelmistoa epic/orchestral metal -musiikillaan.

Helsingissä nähtävä …and Oceans, solistinaan Finntrollistakin tuttu Vreth, on pohjanmaalainen black metal -kokoonpano, jonka viimeisin albumi ”Cosmic World Mother” ilmestyi kuluvan vuoden keväällä. Myös Oulussa ja Tampereella lavalle nouseva Wolfheart julkaisi viimeisimmän albuminsa, ”Wolves of Karelia”, tämän vuoden alussa.

Tapahtuman järjestäjät: All Things Live Finland ja Loose Mind Productions.