JP Leppäluodolle uran ensimmäinen listaykkönen

Pitkän uran tehnyt tunnetaan aiemmin muun muassa Charon-, Harmaja– ja Northern Kings -yhtyeistään sekä Raskasta Joulua -kokoonpanosta. Nyt artisti on saavuttanut uransa ensimmäisen listaykkösen ”Piilevää pimeää” -soololevyllään.

JP Leppäluodon ”Piilevää pimeää” -levy meni ensimmäisellä listaviikollaan Suomen virallisen fyysisen albumilistan ykköseksi ja yhdistetyn listan sijalle 3.

Fiilis on ihan käsittämätön! Mulle tärkeintä oli vaan saada nää biisit musta ulos ja levylle, säveltää ja julkaista vihdoinkin omaa musaa ilman ehtoja ja olla kappaleiden kanssa rehellinen. On ihan äärettömän siistiä aloittaa sooloura suoraan listaykkösellä, ja että se tapahtuu vielä omilla biiseillä”, Leppäluoto fiilistelee.

Artisti kuvailee levyä näin:

”Se on juuri sitä, mihin olen kasvanut musiikillisesti. Röyhkeän suurta, hajottavan herkkää, rouheaa suomirockia, lainauksia menneestä ja jotain totaalisen uutta. Tämä musiikillinen matka alkoi kitaristi Samuli Erkkilän ja sellisti Elias Kahilan kanssa muutama joulu sitten, kun teimme ensimmäisen yhteisen rundimme. Soundi omalle materiaalilleni marinoitui kiertueella ja biisejä alkoi putkahdella kuin itsestään. Biisinkirjoitukseen upean lisän toi sanoittaja Sana Mustonen, joka on tekstittänyt paria biisiä lukuunottamatta kaikki tulevan levyn kappaleet. Levylle oli ilo tehdä myös raastavan raaka duetto Sanin (Aikakone) kanssa ja lyödä yhteen biisiin molempien elämänkokemus ja makeasti yhteen toimivat laulusoundit. Levystä tuli juuri niin komea kakku kuin halusimme, mutta parasta koko hommassa on se, että ’you ain´t seen nothing yet!!'”

JP Leppäluoto lähtee syksyllä Antti Railion kanssa konserttisalikiertueelle. Kaksikko nähdään syys- ja lokakuussa Ensi-ilta! -konserttisalikiertueella kautta maan. Lisätiedot täältä.

Kommentoi julkaisua