JP Leppäluoto soolodebyytistään: ”Röyhkeän suurta, hajottavan herkkää, rouheaa suomirockia”

JP Leppäluodon ”Piilevää pimeää” -sooloalbumi julkaistiin tänään 5. kesäkuuta Playground Musicin kautta. Luvassa on tänään illalla myös striimikeikka albumin julkaisun kunniaksi klo 20 alkaen.

Levy on juuri sitä, mihin olen kasvanut musiikillisesti. Röyhkeän suurta, hajottavan herkkää, rouheaa suomirockia, lainauksia menneestä ja jotain totaalisen uutta. Tämä musiikillinen matka alkoi kitaristi Samuli Erkkilän ja sellisti Elias Kahilan kanssa muutama joulu sitten, kun teimme ensimmäisen yhteisen rundimme. Soundi omalle materiaalilleni marinoitui kiertueella ja biisejä alkoi putkahdella kuin itsestään. Biisinkirjoitukseen upean lisän toi sanoittaja Sana Mustonen, joka on tekstittänyt paria biisiä lukuunottamatta kaikki tulevan levyn kappaleet. Levylle oli ilo tehdä myös raastavan raaka duetto Sanin (Aikakone) kanssa ja lyödä yhteen biisiin molempien elämänkokemus ja makeasti yhteen toimivat laulusoundit. Levystä tuli juuri niin komea kakku kuin halusimme, mutta parasta koko hommassa on se, että ’you ain´t seen nothing yet!!’, JP Leppäluoto kommentoi.

Intensiivisenä esiintyjänä tunnetun JP Leppäluodon soolokeikat ovat olleet suosittuja, ja esimerkiksi joulukiertueilla useat salit ovat olleet loppuunmyytyjä.

Kokoonpano levyllä:
JP Leppäluoto, laulu, kitara
Samuli Erkkilä, kitarat, taustalaulu, basso
Elias Kahila, sello
Jani Auvinen, lyömäsoittimet, rummut

Kommentoi julkaisua