Judas Priest, Ministry ja Primordial – maaliskuu tarjoilee monia odotettuja uutuuksia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 27.2.2018

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Maaliskuu tarjoaa sekin kuultavaksi erinäisiä julkaisuja, joista haluamme nostaa esille seuraavat:

Lord of Pagathorn – Daimono Philia

Kotimainen Lord of Pagathorn ei ole hellinyt kuuntelijoitaan liian monilla levyillä – nyt tulossa on vasta toinen kokopitkä, ja lisäksi bändi on julkaissut yhden EP:n ja muutamia demoja. Maaliskuun alkupäivinä ulos tuleva levy on ehdottomasti yksi kuukauden kiinnostavimmista uutuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Primordial – Exile Amongst The Ruins

Bändin edellisestä täyspitkästä on ehtinyt kulua jo auvoisat neljä vuotta, joten moni varmaan odottaa uutta materiaalia suurella innolla. Pääsiäistunnelmiin tässä onkin varsin oiva valinta. Ennakkoon kuultujen kappaleiden perusteella tarjolla on takuuvarmaa Primordialia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Drudkh – Їм часто сниться капіж

Ukrainalainen Drudkh on kuin puolisalaa noussut balttilaisen black metalin kärkinimien joukkoon. Bändi on reilun 15-vuotisen uransa aikana ollut suhteellisen tuottelias, ja “Їм часто сниться капіж (They Often See Dreams About the Spring)” on jo bändin 11. studioalbumi. Ukrainan historiasta ja luonnosta sanomaansa ammentavalta bändiltä on syytä odottaa vahvaa levytystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Judas Priest – Firepower

Eivät nämä Juuttaat malta hiljentyä, eivät sitten millään. 2010-luvun alussa ehdin jo nähdä bändiltä parikin “jäähyväiskeikkaa”, mutta toisinhan siinä sitten kävi. Edellinen “Redeemer of Souls” -levy oli vahva paluu jäähyväisten jälkeen, joten eiköhän uusimmaltakin levyltä voi odottaa tuttua Judas Priest -kaahausta.

Ministry – AmeriKKKant

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ministry on haalinut uutukaiselleen mukaan vierailevia artisteja, mm. DJ Swampin (Beck) ja Burton C. Bellin (Fear Factory). Tältä Al Jourgensenin johtamalta poppoolta voi aina hienoisella jännityksellä uumoilla jotain outoa häröilyä – maaliskuussa kuullaan, mitä bändi tällä kertaa on keksinyt.

Memoriam – The Silent Vigil

Bolt Thrower kuopattiin muutama vuosi sitten, mutta sen muisto elää muun muassa Memoriam-bändissä, jonka kerrotaan perustetun edesmenneen Bolt Thrower -rumpalin muistolle. Yhtye julkaisi debyyttinsä viime vuonna ja suoltaa jo nyt uutta täyspitkää tulille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Monster Magnet – Mindfucker

Pitkän linjan bändien julkaisut vain jatkuvat. Jo 1980-luvun lopulta asti vaikuttaneen Monster Magnetin uutta rockia saadaan levyllisen verran kuultavaksi 23. maaliskuuta. Mitähän mukavaa Dave Wyndorf kavereineen on meille tällä kertaa kehitellyt?

Pestilence – Hadeon

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa sen jälkeen, kun 80-luvun lopussa innostuin tämän hollantilaisporukan thrash metalista. Ja kovin on myös Pestilence muuttunut noista päivistä kääntyen death metalin suuntaan. Yhtye on heittänyt rukkaset naulaan muutamaankin otteeseen, mutta noussut aina uudelleen. Hyvältähän tuo levy jälleen kuulostaa!

Alghazanth – Eight Coffin Nails

90-luvun puolivälistä black metal -kentällä vaikuttanut Alghazanth on ilmoittanut laittavansa pillit pussiin tämän levyn myötä. Bändin kahdeksas kokopitkä “Eight Coffin Nails” saattelee siis jyväskyläläisbändin hautaan. Tämä on ehdoton hankinta ja menee varmasti aktiiviseen kuunteluun!

Djevel – Blant Svarte Graner

Norjalainen Djevel on lupaillut uutta levyään julkaistavaksi 16.3. saatanan vuonna 2018. Ensimmäisen näytteen perusteella luvassa on takuuvarmaa norjalaista black metalia, jonka takana ovat muun muassa herrat Mannevond ja Faust. Tämä on takuuvarma kuukauden hankintalistan ykkönen

Auri – Auri

Nightwishin Tuomas Holopainen on yksi nimi tämän bändin takana. Kun hän laittaa hynttyyt yhteen Johanna Kurkelan kanssa, odotettavissa on varmasti jotakin mielenkiintoista ja sadunomaista ulosantia. Millaista se todella on, kuullaan maaliskuun loppupuolella.

Demonical – Chaos Manifesto

Länsinaapuristamme kajahtaa jälleen death metalin sulosäveliä. Demonical on mäiskinyt hyvin ruotsalaiselta kuulostavaa dödöään jo yli kymmenen vuoden ajan, ja nyt kuultavaksi saadaan pitkästä aikaa uutta materiaalia. Bändin live-kunto kannattaa puolestaan tarkastaa syksyllä Helsinki Death Festeillä.

Koonnut: Rudi Peltonen