Judas Pristin entinen kitaristi K.K. Downing ymmärtää mitä Mick Mars käy läpi Mötley Crüen kanssa

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 10.4.2023

Judas Priestin entinen kitaristi K.K. Downing kommentoi ymmärtävänsä Mötley Crüen kitaristi Mick Marsia tämän rojaltiriidassa. Mars saa Downingin sympatiat ja mies sanoo, että Marsin tilanne on täysin identtinen hänen omaansa. Mars jättäytyi bändin paluukiertueelta, jonka jälkeen yhtye kritisoi kitaristin huonoa muistia, ja Mars puolestaan on tuonut oman näkemyksensä vuosien kokemuksista. Kiertueelta jättäytymisen jälkeen Mars sanoi bändin yrittäneen poistaa häneltä yhtyeen osakkuutta ja hän haastoi bändin oikeuteen.

Yhtyeen johto tarjosi Marsille sopimusta, jossa hänen 25 %:n osakkuus bändin useista tuloista olisi muuttunut 5 %:iin vuoden 2023 kiertueen aikana.Tulevaisuudessa tulot olisivat tippuneet nollaan. Kun hän kieltäytyi sopimuksen allekirjoittamista, Mötley Crüe käytti sovittelua julkisen oikeudenkäynnin sijaan. Marsin mukaan fanit olisivat muutoin voineet todeta kuinka huonosti yhtye arvostaa 41 vuoden aikaista kaveruussuhdetta.

K.K.Downing kertoi hiljattain Blabbermouthin haastattelussa omasta kokemuksestaan, jotta voi toimia varoittavana esimerkkinä muille muusikoille vastaavien tilanteiden varalle.

”Tunnen myötätuntoa Mickiä kohtaan, koska olen käynyt läpi täysin saman asian. Se tuntuu pahalta, lievästi sanottuna. Ensin vietät elämäsi rakentaen bändin nimeä, mainetta, suosiota ja arvoa, nimenomaan brändiä. Eläkkeelle jäämisen kaiken sen jälkeen pitäisi olla sallittua, etenkin sairauden vuoksi.

Minun tilanteessani, valmistauduimme vuonna 2010 viimeiseen maailman kiertueeseen, Epitaph-kiertueeseen, jonka piti olla bändin lopetus. Minua painostettiin, että kirjoitan EP:n kiertueen tueksi, jota en todellakaan halunnut. En missään nimessä halunnut lopettaa uraani EP:llä. Joten heitin pyyhkeen kehään ja jätin ilmoitukseni eläkkeelle siirtymisestä.

Tilanteessa oli paljon tekijöitä, jotka saivat minut jättäytymään pois viimeisestä kiertueesta. Yksi niistä oli päähuoli Robista ja siitä, että hän olisi jättämässä bändiä. Yhden vuoden, aikalailla 12 kuukauden, aikana Rob oli julkaissut kaksi albumia oman bändinsä kanssa ja lähtenyt maailman kiertueelle, Ozzfest mukaanlukien. Me olimme aivan varmoja, että Rob, yhdessä managerinsa kanssa, lähtisi jälleen eri suuntaan. Ja se oli toinen vakava huomio. Haluan mainita sen, koska se ei ollut yhtye josta lähdin pois. Päätin vain, että en tee jäähyväisiä, viimeistä kiertuetta bändin kanssa, koska niin sovimme bändin kanssa ja niin oli tarkoitus tapahtua. Pohjimmiltaan päätökseni oli, että en tee viimeistä kiertuetta yhtyeen kanssa. Tietysti en tiennyt, että bändi jatkaisi. Muutoin asiat ja päätökset olisivat saattaneet olla erilaisia. Mutta, kuten sanoin, ymmärrän Mickiä, koska meidän molempien tilanteet ovat hyvin paljon, no, identtisiä.

Minä olen 25 prosentin osakkeenomistajana yrityksessä, ja heidän kantansa on, että minun osakkeilla ei ole arvoa, joka on todella naurettavaa. Uskoakseni Mick puhui juuri tästä asiasta, ja se vaikuttaa olevan juuri se mitä muut bändin jäsenet yrittävät hänelle tehdä. Jopa Judas Priestin 50-vuotisjuhlakirja, esimerkkinä, se on todella hyvin kuvitettu minunkin elämän historialla, enkä minä saa siitä mitään tuottoa, enkä mistään oheistuotteista. Ja minulle on kerrottu, että yrityksellä ei ole arvoa.

Luetuimmat

Uusimmat