Juhlavuottaan viettävään Tuskaan nippu Suomen savuisimmista metallibaareista poimittuja yhtyeitä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.3.2017

Valkoista savua on ilmassa kun vuonna 1997 perustettu -lehti / ajatushautomo Suomi Finland Perkele tekee toisen tulemisen Tuskassa lauantaina 01.07.2017. Lehden perustaneet Tony Taleva ja Pasi Kuokkanen kuratoivat Tuskan Kattilahallin kolmoslavan SFP-teeman mukaisesti. Vaikka SFP on ollut telakalla jo vuosia, ovat Taleva ja Kuokkanen edelleen täsmällisesti kartalla metallikentän kuumimmista pasaatituulista. Lauantain 1.7. aikana Kattilahallin lavalla nähdään seitsemän SFP-honchojen tarkasti valitsemaa yhtyettä, ja myöskin historian siipien havinaa on vahvasti havaittavissa. Seuraavat yhtyeet ovat käsinpoimittu Suomen savuisimmista metallibaareista.

Demonztrator
Viiden miehen speed / thrashmetalkommandoryhmä takoo todella omaperäisesti vanhoja suomalaisia, osittain tuntemattomia ja tunnettuja vähälle huomiolle jääneitä yhtyeitä, kuten Airdash, Brainwash, Charged, Defection, Dementia, Dirty Damage, Faff-Bey, Mengele, National Napalm Syndicate, Oppression, Protected Illusion, Terrific Verdict & The Hirvi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Fear Of Domination
Konetta ja metallia yhdistelevä FOD on vähintäänkin Turmion Kätilöiden ilkikurinen pikkuveli. Kotimaata ja ulkomaita kiertänyt yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa Tuskassa.

Mind Riot
Tuo Lappeenrannan ja Joutsenon välimaastosta kummunut yhtye aloitti death metalilla 1990-luvun alussa muuttaen suuntaansa ”Inferno A Go-Go” levyllä popimpiin melodioihin mutta silti ah-niin-omalaatuista metalliaan unohtamatta. Manan majoille yhtye siirtyi vuonna 1998. Suomi Finland Perkeleeseen Mind Riotilla oli vahvat yhteydet: bändin biisi ”Isolation” oli aikanaan Suomi Finland Perkele metal magazinen How To Understand Finland!? -Lesson One kokoelmalla sekä laulaja-kitaristi Tuomo Saikkonen lukeutui myös SFP:n kirjoittajakaartiin. Nykyäänhän mies tunnetaan Mokoman kitaristina sekä Sakara Recordsin taustapiruna.

Sleep Of Monsters
Sleep Of Monsters tai tuttavallisemmin SOM, on julkaissut urallaan kaksi LP:tä mutta bändin ympärillä on kohistu alusta asti. Eikä ihme. Onhan yhtyeen nokkamiehen Ike Vilin biisinkirjoituskynä edelleen terävä ja asiansa osaava, oppirahansa moneen kertaan maksanut jäsenistö esittää niin monipuolista ja polvelilevaa rokkenrollia, että alta pois.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Throes Of Dawn
Vuonna 1994 perustettu black metal -yhtye Throes Of Dawn on matkalla näihin päiviin kokenut totaalisen muutoksen. Black metalista progressiiviseen dark metaliin on yllättävän pitkä matka vain vaivaisella kuudella albumilla. Jo vuonna 2010 julkaistu ”The Great Fleet Of Echoes” oli veret seisauttava progressiivinen pläjäys eikä uusin, viime vuonna vuonna julkaistu ”Our Voices Shall Remain” päästä yhtään vähemmällä.

Paara
Kotimaista black metaliin uutta verta tuo helsinkiläinen Paara. Suomenkielistä black metalia viskova Paara on vasta julkaisut ensimmäisen levynsä ja yhtye nauhoittaa seuraavan levynsä osuukksia paraikaa. Julkaisu on kaavailtu keväälle 2017.

Ensimmäisellä albumilla vierailijoita olikin aika nippu niin Swallow The Sunista, Moonsorrowista, Shape Of Despairista, kuin myös Katatoniasta.

Alabama Kush
Alabama Kushin avaruusstonerintstrumentaali siirtää niin vuoria kuin valtameriäkin. Vaikutteina mainittakoon mm. Morgion ja Boris, joten raskaammalla puolella pyöritään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisää Suomi Finland Perkele -liitteistä asiaa luvassa pian.

Lisää Tuska-bändejä julkaistaan niin ikään pian. Tsekkaa jäähyväisiään jättävän HIMin sekä Sabatonin ja Mastodonin tähdittämän Tuskan koko ohjelma osoitteessa http://tuska.fi/esiintyjat.

Lisää bändejä julkaistaan nopeammin kuin uskotkaan.

Tuska-liput myy Tiketti, Ticketmaster ja Lippu.fi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy