Jules Näverin johtama Spiritraiser viimein albumikantaan

Jos Gunnareilla menikin ”Chinese Democracyn” kasaamiseen noin 14 vuotta, on helsinkiläis-riolainen Spiritraiser varsin nopea käänteissään: elokuun 31. päivänä julkaistavaan levyyn ei mennnyt kuin noin kahdeksan vuotta! Muun muassa Profane Omenista ja Sleep Of Monstersista tutusta miehistöstä koostuva bändi julkaisi tänään maistiaisina tulevasta ”Fusion” -nimisen singlen, joka syntyi puhtaasti jamipohjalta ja on nyt saatavilla kaikissa suoratoistopalveluissa, kuten Spotifyssä sekä YouTubessa.

”Tavoitteenamme oli ikuistaa jotain syvälle juurtunutta elämän ja ihmisyyden olemusta tässä ajassa, jossa elämme musiikilliseen muotoon, ja Juleksen tultua bändiin hän kiteytti kokonaisuuden sanoitusten avulla”, Uula Korhonen kertoo.

Fusion” käsittelee sitä pelkoa, joka ihmisellä ilmaantuu silloin, kun pitäisi tehdä muutoksia elämässä.

”Olemme nakutettuja tiettyihin muotteihin sen takia mitä me teemme, ja annamme sen määrittää itsemme liian usein. Usein se estää muutoksen, joka olisi välttämätön ihmiselle oman elämän oppimisprosessissa. Seuraamme sokeasti valmista polkua, vaikka omalle polulle lähteminen saattaisi sytyttää jotain merkityksellisempää. On helpompaa jäädä kuin lähteä, koska epävarmuudessa eläminen on usein liian epämukavaa, mutta epävarmuus on myös vapauttavaa”, Uula jatkaa.

Spiritraiser on tehnyt keikkoja hyvin valikoidusti, ja seuraavat live-esiintymiset ajoitetaan ensi syksyyn albumin julkaisun jälkeen.

Kommentit