Juliet Jonesin Sydämen paluu ei ole pelkkää nostalgiaa – Aurinkojumala tuo toivoa suomirockin tulevaisuuteen

Juliet Jonesin Sydän18Useammankin ikivihreän suomirock-klassikon tehnyt aktivoitui viime vuonna puolentoista vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen. 12.2.2016 yhtye käväisi Tampereen Klubilla yhdessä -nimisen tulevaisuuden menestysyhtyeen kanssa.

Aurinkojumala avasi illan melko harvalukuisen yleisön edessä. Nimi ei taida olla tuttu vielä kovin monelle, mutta tarvittaisiin suurehko ihme, ettei se joskus tulisi olemaan. Aurinkojumalan demot ovat nimittäin olleet todella vakuuttavaa jälkeä. Pirteää, hyväntuulista, persoonallista, tyylikästä ja taitavaa suomirockia, jota kotimaisen rockin kentällä kaivattaisiin kipeästi. Aurinkojumala13Bändin energisyys ja tiukka yhteensoitto ei näemmä rajoitu äänitettyyn musiikkiin; homma toimii selvästi myös livenä. Edes vähäinen yleisö ei tuntunut haittaavan esiintymistä, joka on tällä nuorella demotason yhtyeellä jo tässä vaiheessa uraa erittäin taitavaa, mukaansatempaavaa ja ennen kaikkea itsevarmaa. Aurinkojumala on tällaisenaan lähestulkoon valmis paketti niin musiikin kuin live-esiintymisenkin puolesta.

Juliet Jonesin Sydän8Juliet Jonesin Sydämen esiintyminen oli melko perusvarmaa ja riskitöntä. Aurinkojumalan jälkeen Juliet Jonesin Sydän vaikutti korostetun vähäeleiseltä. Vuodet siis näkyivät, mutta eivät kuitenkaan kuuluneet. Soitto itsessään sujui loistavasti. Pitkän levytysuran joka vaiheesta kuultiin kappaleita, jotka tarjoiltiin intensiivisellä ja varmalla otteella. Lavalla ja yleisössä vaikutti olevan hauskaa niin rokkarin yleissivistykseen kuuluvien hittien, kuin harvinaisten helmienkin parissa. JJS oli tauolla puolitoista vuosikymmentä, jolloin osa jäsenistä vaikutti muissa yhtyeissä ja osa teki jotain ihan muuta. Tampereen Klubilla esiintyi kuitenkin yhtenäinen yhtye, jonka soitossa ei ollut ruosteen hiventäkään.

Juliet Jonesin Sydän16Juliet Jonesin Sydän ei välttämättä koskaan saavuttanut suurinta mahdollista suosiota, mutta sillä on vielä nykyäänkin vankka fanikunta, joka on pysynyt mukana vuosikaudet. Paluun myötä JJS:n ovat löytäneet monet nuoretkin fanit (kuten esimerkiksi minä), jotka muistavat pikkulapsena kuulleensa radiosta sellaisia ajattomia ja kuolemattomia kappaleita kuin ”Rakkauslaulu” ja ”Helppo Elämä”. Innostusta ja nostalgista hyvän olon tunnetta oli vaikea peitellä näiden kappaleiden soidessa Tampereen Klubilla. Juliet Jonesin Sydämen paluu on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkää nostalgiaa, sillä keski-ikäistyneenäkin se on elinvoimainen, tiukasti ja tinkimättömästi soittava yhtye.

Teksti ja kuvat: Jyri Kinnari

 

Kommentoi julkaisua